Descinderi în patru judeţe la o grupare de evazionişti. Prejudiciul: 4 milioane de euro

Poliţiştii efectuează 20 de percheziţii în judeţele Timiş, Bihor, Mehedinţi şi Dolj pentru destructurarea unei grupări specializate în evaziune fiscală, condusă de omul de afaceri arab Waari Ghesan, prejudiciul ridicându-se la circa patru milioane de euro, transmite corespondentul MEDIAFAX. 

Poliţişti de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate, însoţiţi de jandarmi, au descins, joi dimineaţa, la 20 de adrese din judeţele Timiş, Bihor, Mehedinţi şi Dolj, la locuinţele unor persoane şi la sediul unei firme, percheziţiile fiind parte într-un dosar de evaziune fiscală, prejudiciul adus statului român estimat de anchetatori ridicându-se la circa patru milioane de euro.

Potrivit anchetatorilor, liderul grupării ar fi omul de afaceri Waari Ghesan, a cărui locuinţă din Timişoara este percheziţionată la ora transmiterii acestei ştiri. Acesta, împreună cu alţi suspecţi, ar fi organizat o grupare de evaziune fiscală care intrase în diverse domenii, de la tranzacţii fictive cu materiale de construcţii, până la vânzarea de zahăr cumpărat de pe piaţa neagră sau prestări de servicii fictive către alte firme.

La finalul percheziţiilor, la audieri vor fi duse 19 persoane, printre care şi liderul grupării. 

Waari Ghesan este un cunoscut om de afaceri din Banat, cel care printr-o firmă, vizată acum de anchetatori, a înfiinţat în judeţul Timiş, în anul 2002, primele magazine de tip economat. Aceste magazine aveau ca obiect de activitate vânzarea cu amănuntul a produselor de bază la un preţ cu cel puţin 10 la sută mai mic faţă de preţul mediu stabilit în fiecare unitate administrativ-teritorială. Până la finele anului 2003, în Timiş existau 30 de magazine de acest tip deţinute de această firmă. Presa de atunci relata că înfiinţarea acestor magazine s-a făcut fără ca reprezentanţii Consiliului Judeţean Timiş să fi organizat o licitaţie, iar acestea vindeau şi alte produse în afară de cele de bază, aşa cum era stipulat în lege, cum ar fi sucuri produse de firmă.

Waari Ghesan mai este cunoscut şi pentru faptul că se află într-o relaţie cu Oana Cornu, fosta soţie a omului de afaceri Georgică Cornu, descinderile de joi având loc în casa acesteia unde cei doi locuiesc în prezent.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Sondaje PSD cu erori mari și facturi uriașe

2 Lista completă a jurnaliștilor și analiștilor care-i vor pune întrebări lui Klaus Iohannis la dezbaterea de ma…

3 Cum susținea Viorica Dăncilă în PE adoptarea Ordonanței 13 care-l salva pe Dragnea

4 Ce e asta? Astăzi este ziua Olguței, cumva?

5 Rareș Bogdan / Dezbaterea lui Iohannis va fi pe model american. Ne așteptăm ca audiența să fie de peste 7 milio…

recomandări

Te ia DNA: Vlad Cosma

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Aproape aș locui în casa asta în stil gotic