Descoperire revoluționară/Un simplu medicament pentru diabetul de tip 2 poate amâna procesul de îmbătrânire?

Descoperire revoluționară/Un simplu medicament pentru diabetul de tip 2 poate amâna procesul de îmbătrânire?

Tot mai mulți oameni de știință cred că un tratament pentru diabetul de tip 2 ar putea fi cheia pentru încetinirea procesului de îmbătrânire.

Cercetătorii cred că medicamentul metformină poate ajuta la prevenirea sau încetinirea a trei afecțiuni asociate cu îmbătrânirea: demența, bolile cardiace și cancerul. Dacă metformina poate combate cu eficiență aceste afecțiuni, medicamentul ar putea să ne prelungească viața considerabil.

Sigur, nu ne va face nemuritori, dar ar putea să ne dăruiască ani buni de viață în plus. Și cine nu își dorește așa ceva?

„Aici nu este vorba despre izvorul tinereții. Asta înseamnă să întinerești o persoană bătrână. Ce spunem noi este că putem amâna îmbătrânirea”, a explicat Nir Barzilai, director al Institutului pentru Cercetarea Îmbătrânirii de la Colegiul de Medicină Albert Einstein din SUA.

Barzilai face parte dintr-un grup de oameni de știință care de acum șapte ani caută metode de combatere a îmbătrânirii.

S-au discutat ipoteze, s-au analizat concluzii ale mai multor cercetări, iar pasul următor este un studiu clinic de șase ani, numit Targeting Aging With Metformin (TAME), care va analiza în detaliu efectele metforminei împotriva îmbătrânirii.

Studiul va implica 3.000 de subiecți cu vârste între 65 și 79 de ani, iar cercetările vor fi desfășurate la 14 centre universitare din SUA, arată Futurism.

Dar de la ce a pornit totul? Oamenii de știință din spatele TAME au fost încurajați să demareze studiul după ce au analizat mai multe cercetări promițătoare.

Una, publicată în jurnalul Diabetes Obesity and Metabolism, a arătat că diabeticii care au luat metformină au trăit mai mult decât diabeticii cărora nu li s-a administrat medicamentul. Un alt studiu, publicat în jurnalul Cell Metabolism, a prezentat de asemenea rezultate încurajatoare ale tratamentului în cazul celor trei afecțiuni menționate.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bătaie la Antene! / Încăierare în baie la Antena Stars!

2 „Eu încep să cred că Dominic Fritz ăsta este prost. Dar prost rău”

3 Miracol în politică! / Uite pe unul care a renunțat la ciolan pentru principii!

4 STENOGRAME „Tu ești curvă, dacă ai atitudinea asta…Băi! Tu cât de dobitoacă să fii…​” / Interlop către noua șefă…

5 A fost arestat interlopul care jefuia români în benzinăriile din Austria