Descoperirea uimitoare a unui copil: o fosilă veche de 200 de milioane de ani

Descoperirea uimitoare a unui copil: o fosilă veche de 200 de milioane de ani

Copilul Eli, în vârstă de nouă ani, a fost felicitat de Muzeul Național de Istorie pentru descoperirea sa unică.

Eli Morris FOTO: Glenn Morris

Eli, un băiat de 9 ani, se plimba pe plajă cu familia sa când a făcut descoperirea.

Tatăl lui Eli, Glenn Morris, a declarat pentru Sky News că "fosila uriașă de amonit a fost datată aproximativ la 200 de milioane de ani".

Amoniții au fost creaturi marine cu cochilii, cele mai apropiate de moluște, care au dispărut în urmă cu aproximativ 66 de milioane de ani, scrie news.sky.com.

Morris a declarat că "este o descoperire foarte rară datorită modului în care a fost păstrată".

Muzeul Național de Istorie din Londra l-a felicitat pe Eli pentru descoperirea sa și i-a spus să "continue să facă o treabă bună".

"În copilărie, Eli a fost mereu interesat de toate formațiunile stâncoase și de obiectele cu aspect unic", a adăugat tatăl său.

"Când ne plimbăm, își umple buzunarele, și adesea și pe ale mele, cu descoperirile sale, le ia înapoi și le expune acasă."

Aceasta a fost prima dată când Eli și familia sa au vizitat Llantwit Major, iar Morris a spus că este o vizită de care își vor aminti pentru o perioadă de timp.

"A fost prima dată când am vizitat Llantwit Major în familie și cu siguranță a fost una dintre cele mai memorabile plimbări", a declarat dMorris.

"Eli are un ochi foarte atent la detalii și adoră diferitele culori și texturi ale tuturor rocilor. Fosila mai mare rămâne la fața locului, dar el a luat acasă obiectele mai mici pentru a le adăuga la colecția sa".

Nick Felstead, profesor de geografie fizică la Universitatea Swansea, a declarat pentru Sky News că zona de pe coasta Glamorgan unde Eli a făcut descoperirea "este destul de cunoscută pentru fosilele sale".

Dar, deși se pot găsi amoniți, "unul de mărimea celui găsit de Eli este destul de rar", a adăugat el.

Dr. Felstead a declarat că "fosila în sine ne spune că era un ocean tropical de mică adâncime" și că această parte a coastei este "din perioada jurasică timpurie, adică de acum aproximativ 200 de milioane de ani".

"Este grozav să vedem următoarea generație de vânători de fosile pe coasta de sud a Țării Galilor, deoarece este un loc minunat de vizitat, pentru a veni să vezi o mulțime de specii diferite de fosile din diferite perioade de timp și sperăm că în viitor această generație va fi responsabilă pentru următoarele mari descoperiri".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”