Descoperirea unei enzime ar putea însemna sfârșitul ridurilor

Descoperirea unei enzime ar putea cu timpul să permită păstrarea mai îndelungată a tinereții pielii, informează sâmbătă directmatin.fr. Oameni de știință de la Universitatea din Newcastle (Anglia) au reușit să identifice enzima care conferă tinerețea pielii, descoperire care ar permite dezvoltarea unor produse cosmetice apte să refacă vitalitatea epidermei.

Mitochondrial complex II, numele acestei enzime descoperite de echipa condusă de profesorul Mark Birch-Machin, face ca pielea să fie întinsă, suplă și elastică în perioada tinereții, scrie The Telegraph. Cu timpul, acțiunea ei scade și apar ridurile.

Odată enzima descoperită, cercetătorii doresc acum să găsească un mijloc de refacere a pielii. Studiul publicat în Journal of Investigative Dermatology s-a desfășurat pe 27 de voluntari cu vârste între șase și 72 de ani.

"Cercetările noastre ne-au făcut să identificăm o țintă de urmărit: dezvoltarea unor produse care să poată lupta împotriva îmbătrânirii biologice. De acum se pot elabora tratamente adaptate fiecărei vârste, fiecărui tip de piele și fiecărei zone a corpului care are nevoie de ele", adaugă Mark Birch-Machin.

La modul mai general, rezultatele cercetătorilor britanici ar putea contribui la o mai bună înțelegere a îmbătrânirii celorlalte organe ale corpului și la o asistență îmbunătățită în privința unor boli legate de vârstă, precum cancerul, încheie directmatin.fr.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Curtea de Apel și-a declinat competența și a trimis dosarul 10 august spre judecare Tribunalului Bucu…

2 Ani la rând au scos 9.500 de euro zilnic cash din bancă / Ajunseseră să dicteze ziarelor ce să scrie

3 Un imbecil

4 ULTIMA ORĂ Curtea de Apel a decis redeschiderea dosarului 10 august!

5 FOTO Larisa Iordache și iluzia optică