Deși a lucrat numai la stat, Chițoiu conducea un bolid de 50.000 euro, lipsă în declarația de avere

În urmă cu câteva zile, fostul ministru de Finanțe, Daniel Chițoiu, secretar general al ALDE, a fost implicat într-un accident rutier pe DN 7. Mașina pe care o conducea nu apare în ultima declarație de avere. 

 Mașina lui Chițoiu s-a lovit frontal cu un autoturism Logan. Șoferul Loganului, în vârstă de 82 de ani, și soția acestuia (73 de ani), pasageră în același autoturism, au murit.

Potrivit informațiilor Newsweek România, mașina este un Audi A5 Sportback S-Line din 2016 care costă în jur de 50.000 de euro. O mașină second-hand de acest tip achiziționată în 2019 ar fi costat peste 25.000 de euro. Mașina nu apare în Declarația de avere a lui Chițoiu din 2019.  

A primit bani de la Academie  

Pe site-ul Senatului, ultima declarație de avere a lui Daniel Chițoiu este din septembrie 2019. El deținea funcția de director la Senatul României, Grup Consilieri Cancelarie Președinte. Chițoiu deține o clădire de 59 metri pătrați, un autoturism Hyundai din 2007 și aproximativ 90.000 de lei la bancă. Nu are datorii. Chițoiu are un salariu de 10.000 de lei pe lună. Chițoiu a primit, în 2017, suma de 126.000 de lei de la Academia Română pentru „contract de comandă și cesiune drepturi de autor”. Poate de aici bani din conturi.  

Mașina Audi pe care o conducea când a lovit mortal doi oameni nu apare în Declarația de avere din 2019.  

  

Chițoiu a fost deputat între 2012 și 2016

În utlima declarație depusă ca deputat (decembrie 2016), Chițoiu menționa în plus ceasuri de 4.500 de euro și aproape niciun ban în conturi. Mașina Audi A 5 nu figurează în Declarația de avere. Ca deputat, a câștigat și mai puțini bani – 6.000 de lei pe lună.  

A lucrat numai la stat

Daniel Chițoiu a fost plătit toată viața doar de la bugetul de stat, lucrând în diverse ministere.

El a fost Inspector de specialitate, Direcţia Generală a Controlului Financiar de Stat Bucureşti, Ministerul Finanţelor, inspector Curtea de Conturi a României - Direcţia de Control Financiar Bucureşti, director general adjunct - Direcţia Generală a Finanţelor Publice si Controlul Financiar de Stat Bucureşti, controlor financiar, Curtea de Conturi a României, vicepreşedinte (cu rang de subsecretar de stat) Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, ministrul Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Se inaugurează o nouă autostradă: Tronsonul din autostrada Transilvania care părea imposibil de deschis …

2 Bine scris...

3 BREAKING Rareș Bogdan, mesaj de ultimă oră care dă frisoane „Ciumei Roșii”!

4 Veste devastatoare pentru PSD: Între 25-30% din electoratul tradițional al partidului nu se va prezenta la vot…

5 Raport intern / Femeia vaccinată cu serul anti COVID Oxford-Astra Zeneca a făcut mielită transversă