Destinația-surpriză recomandată de o publicație internațională de top: „Este bijuteria României”

Destinația-surpriză recomandată de o publicație internațională de top: „Este bijuteria României”

România primește aprecieri importante din partea publicației internaționale Lonely Planet, cunoscută pentru ghidurile sale de călătorie.

Brașovul, un oraș transilvănean ce trebuie vizitat FOTO: Arhivă

Brașovul, un oraș transilvănean ce trebuie vizitat FOTO: Arhivă

Publicația internațională „Lonely Planet”, recunoscută pentru ghidurile sale de călătorie, evidențiază România ca o destinație turistică deosebită, cu o istorie fascinantă și o cultură unică. În mod special, Brașovul este prezentat drept „bijuteria țării”, un loc pe care orice turist trebuie să îl viziteze în 2025.

România, o țară subapreciată în turism Mark Baker, jurnalist pentru „Lonely Planet”, atrage atenția asupra faptului că România este subestimată în turism , primind un număr de vizitatori mult mai mic față de țări precum Italia sau Spania, deși oferă peisaje naturale spectaculoase, o istorie bogată și o cultură aparte, relatează BizBrasov .

România are o frumusețe rară, dar este încă o destinație puțin cunoscută”, spune Baker, referindu-se în special la Brașov și la regiunea Transilvaniei, despre care afirmă că are „peisaje de o frumusețe uimitoare”.

Brașov, orașul medieval ce te cucerește

Despre Brașov, jurnalistul notează: „Orașul transilvănean Brașov este bijuteria României. Fosta fortăreață saxonă își etalează rădăcinile medievale în orașul său vechi compact, pietruit, înclinat dramatic sub vârfurile carpatine din jur, cu un semn ironic, în stil hollywoodian, «Brașov», care te cheamă de sus”.

El recomandă să te relaxezi în Piața Sfatului și să vizitezi obiective turistice precum Biserica Neagră din secolul al XIV-lea, inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO și considerată cea mai mare biserică gotică din România.

În plus, Mark Baker menționează și alte atracții din apropiere, precum Castelul Bran și Transfăgărășanul, care completează farmecul zonei.

Legătura cu Dracula și frumusețea regiunii Transilvania

Și da, este și casa lui Dracula, datorită epopeii lui Bram Stoker. Vânătorii de vampiri se îndreaptă direct către înfricoșătorul și impunătorul Castel Bran, deși legăturile cu vampirii fictivi (sau reali) sunt puține”, explică jurnalistul.

El adaugă că orașele săsești vechi, precum Sighișoara, cu cetatea sa pitorească situată pe deal, păstrează un farmec autentic, neatins de trecerea timpului. Nu trebuie ratate nici bisericile fortificate din sate mici precum Biertan și Viscri, considerate adevărate bijuterii arhitecturale.

Pentru iubitorii de drumeții, Baker recomandă traseul Via Transilvanica , un parcurs de aproximativ 1.400 km care străbate provincia, legând mai multe situri protejate UNESCO, oferind astfel o experiență completă a peisajelor și culturii locale.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 În premieră, PSD pierde controlul CCR după 33 de ani

2 O informație mai mult decât surprinzătoare despre „cel mai puternic om despre care nu ați auzit niciodată"

3 Turist român în Bulgaria, uimit de nota de plată primită la un restaurant: „În Mamaia, de banii ăia luați doar scobitori”

4 VIDEO Avocatul lui Călin Georgescu, săltat de poliție și dus la audieri într-un dosar de act sexual cu un minor / „Cea mai mare manevră pe care mi-au fă…

5 BREAKING Râcă la vârful Justiției! / „De ani de zile rezultatele muncii noastre conduc, în cele mai multe cazuri, la salvarea inculpaților de rang înalt…