Destituire: Trump afirmă că Congresul ar trebui ''să şteargă'' punerea sa sub acuzare

Destituire: Trump afirmă că Congresul ar trebui ''să şteargă'' punerea sa sub acuzare

Donald Trump a declarat vineri că Congresul ar trebui ''să şteargă'' punerea sa sub acuzare care i-a adus un proces de destituire, în pofida achitării sale miercuri în Senat, relatează AFP.

''Ar trebui să se şteargă 'impeachment-ul' în Camera Reprezentanţilor?'', unde aleşii democraţi l-au pus sub acuzare pe 18 decembrie, a întrebat preşedintele american adresându-se unor jurnalişti la Casa Albă. ''Ar trebui, pentru că a fost o farsă'', a răspuns el de asemenea.

De la achitarea sa miercuri, miliardarul republican a bravat şi a făcut furori împotriva adversarilor săi politici.

Joi, într-un discurs de o oră, el a marcat prima pagină a cotidianului Washington Post, pe care se afla scris ''Trump achitat''.

"Nu este o conferinţă de presă, nu este un discurs", a spus el. ''Este o sărbătoare'', a afirmat liderul de la Casa Albă.

Cu această pagină - care s-a deschis în această vară cu dezvăluiri despre presiunile exercitate de Donald Trump asupra Ucrainei - acum închisă, miliardarul republican se poate concentra asupra campaniei sale de realegere la Casa Albă.

Vineri dimineaţă, el a scris pe Twitter un al mesaj ironic la adresa adversarilor săi democraţi, acuzându-i de problemele tehnice cu care s-au confruntat în prima etapă a alegerilor primare ale partidul lor, luni, în Iowa. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /