Detalii surprinzătoare din ancheta de agresiune sexuală care-l vizează pe preotul Visarion Alexa

Detalii surprinzătoare din ancheta de agresiune sexuală care-l vizează pe preotul Visarion Alexa

Femeia, în vârstă de 37 de ani, care a depus plângere împotriva preotului Visarion Alexa, parohul Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh” – Militari (București), pentru agresiune sexuală a purtat tehnică specială pentru înregistrarea conversației cu părintele, au precizat surse judiciare pentru g4media.ro .

Astfel, polițiștii au putut confirma acuzațiile inițiale făcute de enoriașă, însă neînsoțite de probe elocvente. Aparatura era doar pentru înregistrare audio, nu și video, conform surselor.

În cadrul discuției respective, preotul a făcut gesturi indecente, iar astfel oamenii legii luând decizia de a-l reține pentru 24 de ore. Nu a fost vorba de un flagrant, măsura fiind luată după ce a fost analizată înregistrarea.

Între cei doi a existat o prietenie de câteva luni, au confirmat aceleași surse, așa cum a susținut, public, și avocata lui Visarion Alexa. În cadrul anchetei, se va face și percheziții asupra telefonului preotului pentru a fi analizate discuțiile anterioare dintre el și presupusa victimă.

Reamintim că Judecătoria Sectorului 6 a decis sâmbătă seară să îl pună pe Visarion Alexa sub control preventiv pentru 60 de zile. Decizia nu e definitivă, astfel că preotul a contestat-o. Pe de altă parte, Biserica Ortodoxă Română a precizat, prin purtătorul de cuvânt că a declanșat o anchetă independentă împotriva parohului, iar până la finalizarea ei acesta va fi suspendat.

I-a pus mâna „acolo”/Discuțiile halucinante dintre preotul Visarion Alexa și enoriașă

Între timp, în spațiul public au apărut stenograme ale discuțiilor dintre cei doi. Stenogramele publicate de romaniatv.net arată discuția tensionată dintre preot și enoriașă.

Discuția preot - victimă, potrivit romaniatv.net:

Preot: Ți-a fost rău?

Victimă: Cum adică?

Preot: Păi am simțit că te-ai relaxat un pic. Erai tare stresată cu povestea ta.

Victimă: Păi și asta credeți că am nevoie? Mai ales că dumneavoastră m-ați atins în zona intimă. Mi-ați atins vaginul. Asta produce detensionare (…)

Preot: Te deranjează că te-am atins? (…)

Victima: Ca și preot m-ați atins sau ca prieten?

Preot: Ca prieten…

Victima: Dar că s-a întâmplat într-un loc sfânt?

Preot: Nu te stresa, sfânt e tot universul, e făcut de Dumnezeu. (…)

Victima: Vreau să știu treaba cu dicționarul… Și explicațiile. Corpul meu s-a simțit ca la inventar. Mâinile dumneavoastră pe pielea feselor mele, pe abdomen, pe sâni, în partea intimă…

Preot: (…) E un gest de afecțiune, nu inventar.

Victima: E un gest de afecțiune din partea dumneavoastră că v-ați bucurat mai mult de atingeri mai ales că eu încercam să vă opresc și repetam că nu e voie. Corpul meu fiind inert, mai ales că sunteți preot și totul a avut loc într-un lăcaș sfânt. Și m-ați și împărtășit.

Preot: (…) Să nu cazi în ispita dorinței de a te răzbuna. Răzbunarea rănește și pe alții, dar mai ales pe tine.

Sursa citată mai scrie că preotul a recunoscut gestul în timpul audierilor.

„Tricoul persoanei vătămate s-a ridicat, moment în care i-a atins pielea în zona lombară, a mângâiat-o pe spate, pe sub tricou, a arătat că i-a palpat sânul, apăsând-o și că nu-și mai amintește dacă a sărutat-o pe ureche întrucât eram prea concentrat pe sânul ei“ (…) Ulterior, și-a introdus mâna pe sub bluză și i-a atins sânii, i-a forțat bata blugilor, a reușit să ajungă cu mâna în zona vaginului, sub lenjeria intimă”, se arată în raportul procurorilor, potrivit sursei citate.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria