Detașamente din Germania, Marea Britanie, Italia și Slovacia defilează în premieră la parada de Ziua Națională

Detașamente din Germania, Marea Britanie, Italia și Slovacia defilează în premieră la parada de Ziua Națională

Detașamente militare din Germania, Marea Britanie, Italia și Slovacia vor participa, în premieră, la parada de Ziua Națională a României, alături de militari ai unor state care au mai defilat de 1 Decembrie și în anii trecuți.

Pe sub Arcul de Triumf vor mai trece militari din Republica Moldova, Polonia, Slovacia, Spania și Statele Unite ale Americii.

După cum precizează Ministerul Apărării Naționale, militarii germani care vor defila parte din Batalionul de gardă, unitatea Bundeswehr-ului care asigură garda protocolară de onoare în timpul vizitelor de stat și al altor evenimente oficiale. La fel, grupul de defilare polonez aparține Batalionului Reprezentativ al Armatei Poloniei, o structură militară a Forțelor Armatei Poloniei, responsabilă cu organizarea ceremoniilor militare, subordonată Comandamentului Garnizoanei Varșovia. Datorită specificului, unitatea participă la ceremonii la ambasadele Poloniei din străinătate.

Militarii moldoveni sunt din Garda de Onoare a Republicii Moldova și, deși au mai participat la paradele militare de Ziua Națională a României, va fi pentru prima dată pentru ei când vor defila pe sub Arcul de Triumf din București.

Din Italia vor veni patru militari din Regimentul Lancieri di Montebello. De asemenea, în premieră la parada militară națională, participă reprezentanții armatei Slovaciei. Aceștia aparțin Gărzii de Onoare, unitate care desfășoară ceremonii de protocol la nivelul guvernului și al Parlamentului Republicii Slovacia.

Tot pentru prima dată bucureștenii îi vor vedea defilând pe militarii spanioli. Drapelul acestei țări va fi purtat de locotenent-colonelul Juan Antonio Pińa Sanchez, ofițer responsabil cu comunicarea strategică, în cadrul Comandamentului Diviziei Multinaționale de Sud-Est de la București, de locotenent-colonelul Jose Luis Mate Sanchez, locțiitor al comandantului la unitatea românească pentru integrarea forțelor NATO, precum și de locotenent-colonelul Sixto Martínez Moneo, atașat de afaceri interne în România, Ungaria, Slovenia și Republica Moldova.

Armata Marii Britanii va fi reprezentată la defilare de militari din cadrul Regimentului Regal Irlandez "Pipes and Drums (Cimpoaie și Tobe)". Potrivit MApN, acesta are o istorie bogată, care datează încă din anul 1689 și a desfășurat misiuni în toate colțurile lumii, cele mai recente în Kosovo, Siera Leone, Irlanda de Nord, Irak, Cipru, Afganistan, Somalia și Mali.

Defilarea reprezentanților forțelor armate străine se va încheia cu un detașament din SUA compus din pușcași marini și militari din Batalionul 2 Pușcași Marini și Batalionul 2 Sprijin Logistic de luptă din Baza Camp Lejeune din Carolina de Nord.

Militarii americani sunt dislocați la baza militară de la Mihail Kogălniceanu în cadrul Forței de Rotație a Mării Negre, efectivele schimbându-se la fiecare 6 luni.

AGERPRES/(autor: Cătălin Alexandru, editor: Karina Olteanu, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ „Chiar o să-mi pun gâtul la bătaie” / Fostul șef MI6 susține că Putin va pierde puterea în foarte scurt timp

2 Nu arată rău nici ea! / Reacția englezoaicei părăsite pentru o ucraineancă refugiată

3 VIDEO Lovitură de manual! / Tanc rusesc lovit fatal chiar dacă-și activase sistemul de ascundere

4 Interesante amănunte...

5 Imagini care dau fiori soldaților ruși