Deținătorul drepturilor TV pentru Superligă, răbufnire după scandalul de la meciul Sepsi-FC U Craiova: „Așa nu se mai poate“

Deținătorul drepturilor TV pentru Superligă, răbufnire după scandalul de la meciul Sepsi-FC U Craiova: „Așa nu se mai poate“

Meciul Sepsi Sf. Gheorghe - FCU Craiova a fost întrerupt de două ori de arbitru, din cauza scandărilor xenofobe ale spectatorilor.

Scandal de xenofobie la meciul dintre Sepși și FC U Craiova

Orlando Nicoară, directorul firmei care deține drepturile TV pentru Superliga, a reacționat dur după scandalul de xenofobie de la meciul Sepsi - FCU Craiova.

El a precizat că așteaptă decizia comisiilor de specialitate care vor ancheta incidentul și și-a exprimat dezamăgirea privind cele întâmplate.

„Este mare păcat pentru Craiova. Probabil vor risca pierderea meciului la «masa verde», cu 0-3, iar Craiova chiar începuse foarte bine acest joc. Fotbaliștii nu au nicio vină. Noi vom aștepta un raport al Comisiei Centrale, dar și o poziție de la Liga Profesionistă de Fotbal.

Nu îmi doresc să mai avem astfel de cazuri în România. Acest meci a fost plătit, iar acum nimeni nu îl mai poate viziona. Însă, suporterii la rândul lor trebuie să înțeleagă că nu mai merge așa. Trebuie să înceteze cu astfel de manifestări că uitați unde se ajunge”, a spus Orlando Nicoară, pentru ProSport.

Cristiano Bergodi, dezamăgit

Cristiano Bergodi, antrenorul lui Sepsi Sfântu Gheorghe, s-a arătat dezamăgit după ce meciul cu FC U Craiova a fost întrerupt din cauza scandărilor xenofobe.

„Ce pot să spun? N-am cuvinte. Îmi pare rău. Unde mergem noi avem întotdeauna probleme cu suporterii. Și în tur, la U Cluj, mi se pare că s-a întâmplat. E o situație neplăcută. Ce pot să fac eu? Fac parte din această echipă, din club și îmi pare rău că sunt înjurat întotdeauna de suporteri. Eu sunt un profesionist. Nu sunt ipocrit, noi am vrut să jucăm în continuare. Ne lipsește ceva astăzi. Și dacă vom câștiga sau nu meciul la masa verde… Nu știu, era mai bine dacă continuam. E o situație neplăcută.

La Cluj, suporterii au înțeles că s-ar putea opri meciul și au încetat. E urât să se termine un meci de fotbal în așa fel”, a spus Cristiano Bergodi, la flash-interviul de după meci.

Partida din etapa a 23-a din Superliga a fost întreruptă prima dată în minutul 26, când arbitrul Andrei Chivulete a oprit jocul, i-a cerut crainicului să facă un apel la spectatori și a trimis jucătorii la vestiare. După o pauză de așteptare de peste 10 minute, echipele au revenit pe teren, dar scandările au continuat. Ca atare, după câteva secunde, arbitrul Andrei Chivulete a oprit de tot partida!

Scandările xenofobe au venit dinspre ambele galerii. Suporterii lui FCU au strigat „Afară, afară, cu ungurii din țară”. Spectatorii echipei gazdă au răspuns, într-o mai mică măsură, cu scandări de același gen.

Ultrașii Craiovei au dat tonul

Cazul va fi judecat de Comisia de Disciplină din cadrul FRF zilele următoare. Pe baza raportului întocmit de arbitru și de observatorul partidei, Octavian Goga, se va lua o decizie. O variantă ar fi ca ambele cluburi să fie penalizate cu meci pierdut la „masa verde“ cu 0-3.

Totul depinde ce ce au scris oficialii partidei au scris în raportul de joc. Dacă ultrașii FCU Craiova au fost cei care au dat tonul și ei au fost cei puși pe scandal, oaspeții vor fi cei penalizați, mai ales că nu sunt la prima abatere: oltenii au mai avut probleme cu scandările xenofobe la meciurile cu rivala din oraș, CS Universitatea.

Tot la Craiova lui Adrian Mititelu s-au mai petrecut evenimente reprobabile în acest sezon. La partida cu Rapid, din turul campionatului, fanii i-au stârnit pe jucătorii bucureșteni până când căpitanul giuleștenilor, Cristi Săpunaru, a răbufnit și le-a adresat vorbe și gesturi obscene. Incidentele au continuat la vestiare, când Săpunaru s-a răfuit cu persoane care nu aveau voie în această zonă, astfel că s-au împărțit pumni și picioare de ambele părți. În urma acelor evenimente, FC U Craiova a fost sancționată cu amendă. Acum, probabil că pedeapsa va fi mult mai drastică.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…