Deţinutul care a evadat din Penitenciarul Jilava a fost prins

Deţinutul care a evadat din Penitenciarul Jilava a fost prins

Deţinutul care a evadat miercuri noaptea din Penitenciarul Jilava a fost prins de poliţişti în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică într-un parc din municipiul Călăraşi, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IPJ Călăraşi, Bianca Ghiveci.

"Bărbatul a fost prins în jurul orei 3,30 de poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Călăraşi, Biroul de ordine publică, într-un parc din municipiul Călăraşi. Acesta nu a opus rezistenţă", a spus Ghiveci.

Ea a menţionat că, potrivit procedurii, deţinutul a fost predat celei mai apropiate unităţi de detenţie, Penitenciarului Slobozia, de unde va fi preluat de Penitenciarul Bucureşti Jilava.

Condamnat la 10 ani de închisoare pentru tâlhărie, în regim semideschis, deţinutul a evadat, în noaptea de miercuri spre joi, din Penitenciarul Jilava, prin escaladarea gardurilor împrejmuitoare, informa, joi, Penitenciarul Bucureşti Jilava.

Conform sursei citate, în vederea capturării deţinutului, au fost dispuse măsuri specifice în astfel de situaţii, respectiv: blocarea căilor de acces - posibile direcţii de deplasare, alarmarea personalului unităţii, trimiterea de urgenţă a mai multor echipe de căutare formate din angajaţi ai Penitenciarului Bucureşti Jilava, precum şi cooperarea cu Inspectoratul de Poliţie Ilfov, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Ilfov, Poliţia de Frontieră, DGPMB, IPJ Călăraşi.

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) menţiona, joi, că evadarea s-a produs cu prilejul întoarcerii deţinutului de la un punct de lucru, după ce deţinuţii din schimbul doi au fost reintroduşi în penitenciar.

Potrivit FSANP, deţinutul a forţat dispozitivul de siguranţă şi a escaladat mai multe garduri, asupra lui făcându-se uz de armă.

Agentul din postul de pază a efectuat foc de avertisment şi foc asupra deţinutului care încerca să evadeze înainte ca acesta să se facă nevăzut, menţiona FSANP.

Conform sursei citate, după o perioadă deţinutul evadat a fost oprit de către o patrulă de poliţie care nu era informată despre evadare, acesta având un comportament suspect. Având în vedere că nu s-a putut legitima evadatul a fugit şi, fiind urmărit de poliţişti, a sărit în curtea unui depozit de fier vechi.

În curtea depozitului acesta a fost atacat de câinii de pază şi a fost rănit, prilej cu care şi-a abandonat o geacă de culoare maron, cu urme de sânge. În urmărire poliţiştii au fost atacaţi de aceiaşi câini, fiind ulterior şi prezentaţi la spital pentru îngrijiri medicale şi au pierdut urma evadatului, adăuga FSANP joi. AGERPRES / (AS - autor: Iulia Carciog, editor: Irina Poenaru, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante