Dezamăgire la Washington după ce Ungaria a trimis în Rusia cetăţeni ruşi a căror extrădare fusese cerută de SUA

Dezamăgire la Washington după ce Ungaria a trimis în Rusia cetăţeni ruşi a căror extrădare fusese cerută de SUA

Ungaria a respins cererea Washingtonului privind extrădarea către SUA a doi cetăţeni ruşi suspectaţi de trafic cu arme şi i-a trimis pe aceştia în Rusia, nefiind clar dacă acolo ei vor fi judecaţi, a anunţat marţi Departamentul american de Stat, transmite agenţia Reuters.

Purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat de la Washington, Heather Nauert, a declarat că SUA aveau un dosar solid în cazul celor doi ruşi, Vladimir Liubişin senior şi Vladimir Liubişin junior.

''SUA sunt dezamăgite de hotărârea guvernului ungar de a-i extrăda pe cei doi Liubişin în Rusia'', a menţionat într-o declaraţie Heather Nauert. ''Ungaria este un partener şi un prieten al SUA, dar această decizie ridică întrebări despre angajamentul Ungariei privind cooperarea în aplicarea legii'', a indicat ea mai departe, adăugând că nu este clar dacă cei doi ruşi vor fi judecaţi în Rusia.

Budapesta nu a comentat deocamdată cu privire la acest caz.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”