Dezastrul din Turcia, văzut din dronă. Cum arată provincia Hatay, după marele cutremur VIDEO

Dezastrul din Turcia, văzut din dronă. Cum arată provincia Hatay, după marele cutremur VIDEO

Risc Seismic

Clădiri făcute praf, mașini avariate în totalitate și mii de vieți sfârșite sub dărâmături. Este tabloul dezastrului, de după cutremurele ce au avut loc, luni, în sudul Turciei. Astfel de imagini au fost surprinse, cu ajutorul unei drone, în Hatay, una dintre cele mai afectate provincii din Turcia.

Provincia Hatay, din Turcia, după cutremur FOTO Captură video BBC

Văzute de sus, imaginile unui oraș distrus de cutremur, sunt cu atât mai copleșitoare. O astfel de filmare a fost realizată, cu ajutorul unei drone, ce a zburat deasupra unuia dintre cele mai afectate orașe.

Orașul Hatay, făcut praf după cutremur

Zona este localizată în sudul țării, pe coasta mediteraneană și se învecinează cu Siria ca, în părțile de sud și la est. A fost, așadar, una dintre cele mai afectate, odată cu producerea cutremurelor de luni, cu magnitudini de 7,7, respectiv 7,5 pe scara Richter. Iar imaginile vorbesc de la sine.

Sub grămezile de moloz , zac curmate sute, poate mii de vieți. În urma marelui dezastru, distrugerile sunt uriașe. Nimic nu mai este ca înainte. Pe filmare se pot observa zeci de blocuri de locuințe ce au fost puse, în totalitate, la pământ.

Chiar și pista aeroportului Hatay a fost grav avariată, astfel că toate zborurile au fost anulate. Administrația aeroportuară a anunțat că lucrările de refacere a pistei sunt în plină desfășurare.

Întreaga provincie avea p populație de 1,61 de milioane de locuitori, potrivit datelor Eurostat, din anul 2019.

Ultimul bilanț al tragediei

Numărul morţilor în urma cutremurelor devastatoare produse la graniţa dintre Turcia şi Siria a depăşit 8.100, informează miercuri dpa. Vicepreşedintele Turciei, Fuat Otkay, a anunţat că numărul morţilor din cauza seismelor din Turcia a urcat la 5.894, iar cel al răniţilor a depăşit 34.000, relatează Agerpres.

Sursa: adevarul.ro

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante