Dezastrul din Turcia, văzut din dronă. Cum arată provincia Hatay, după marele cutremur VIDEO

Dezastrul din Turcia, văzut din dronă. Cum arată provincia Hatay, după marele cutremur VIDEO

Risc Seismic

Clădiri făcute praf, mașini avariate în totalitate și mii de vieți sfârșite sub dărâmături. Este tabloul dezastrului, de după cutremurele ce au avut loc, luni, în sudul Turciei. Astfel de imagini au fost surprinse, cu ajutorul unei drone, în Hatay, una dintre cele mai afectate provincii din Turcia.

Provincia Hatay, din Turcia, după cutremur FOTO Captură video BBC

Văzute de sus, imaginile unui oraș distrus de cutremur, sunt cu atât mai copleșitoare. O astfel de filmare a fost realizată, cu ajutorul unei drone, ce a zburat deasupra unuia dintre cele mai afectate orașe.

Orașul Hatay, făcut praf după cutremur

Zona este localizată în sudul țării, pe coasta mediteraneană și se învecinează cu Siria ca, în părțile de sud și la est. A fost, așadar, una dintre cele mai afectate, odată cu producerea cutremurelor de luni, cu magnitudini de 7,7, respectiv 7,5 pe scara Richter. Iar imaginile vorbesc de la sine.

Sub grămezile de moloz , zac curmate sute, poate mii de vieți. În urma marelui dezastru, distrugerile sunt uriașe. Nimic nu mai este ca înainte. Pe filmare se pot observa zeci de blocuri de locuințe ce au fost puse, în totalitate, la pământ.

Chiar și pista aeroportului Hatay a fost grav avariată, astfel că toate zborurile au fost anulate. Administrația aeroportuară a anunțat că lucrările de refacere a pistei sunt în plină desfășurare.

Întreaga provincie avea p populație de 1,61 de milioane de locuitori, potrivit datelor Eurostat, din anul 2019.

Ultimul bilanț al tragediei

Numărul morţilor în urma cutremurelor devastatoare produse la graniţa dintre Turcia şi Siria a depăşit 8.100, informează miercuri dpa. Vicepreşedintele Turciei, Fuat Otkay, a anunţat că numărul morţilor din cauza seismelor din Turcia a urcat la 5.894, iar cel al răniţilor a depăşit 34.000, relatează Agerpres.

Sursa: adevarul.ro

Risc Seismic

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Omul Rusiei? / Noi amănunte despre lectorul universitar mort într-un accident de bicicletă la doar 47 de ani

2 O imagine care ar trebui să dea fiori rușilor...

3 Baronul PSD Arsene, prins între 2 grupări de interlopi în Italia?

4 Sorana Cîrstea a dezvăluit secretul transformării ei: Declarații tari după parcursul din America

5 Un adevăr crunt din Ucraina...