Dezbatere națională în Canada: De ce nu se mai întinde untul atât de ușor pe pâine?

Dezbatere națională în Canada: De ce nu se mai întinde untul atât de ușor pe pâine?

De ce untul nu se întinde la fel de bine ca înainte? Este întrebarea care îi macină pe canadieni de câteva săptămâni. Misterul untului greu de întins pe pâine a devenit unul dintre cele mai discutate subiecte în mediul online, sute de canadieni plângându-se de noua textura a produsului alimentar, care a primit și un nume printre internauți - „buttergate”, potrivit BBC .

Discuțiile din online au început după ce o cunoscută autoare a mai multor cărți de bucate, Julie Van Rosendaal, a adresat pe Twitter o întrebare legată de unt: „Ați observat că nu mai este atât de moale la temperatura camerei?”.

De la această postare, sute de oameni din întreaga țară au început să comenteze, spunând că de ceva timp întâmpină aceleași probleme: untul nu se mai topește la fel de repede ca înainte și nu mai este la fel de ușor de întins pe pâine.

Misterul untului greu de întins, aproape de rezolvare

Anul trecut, din cauza pandemiei, cererea pentru unt a crescut cu peste 12%, potrivit Dairy Farmerf of Canada, ceea ce a determinat fermierii să facă schimbări în alimentația animalelor tocmai pentru a crește producția de lapte.

Astfel, de vină pentru noua textură a untului ar fi uleiul de palmier pe care fermierii îl pun în hrana vacilor.

Adăugarea suplimentelor energetice pe bază de ulei de palmier în hrana pentru vaci este o practică des întâlnită și veche de zeci de ani, menită să crească producția de lapte a vacilor și, de asemenea, să crească conținutul de grăsime al laptelui.

Deși s-au făcut puține cercetări cu privire la adevăratul impact al uleiului de palmieri în produsele lactate, experții spun că untul din lapte de vaci hrănite cu ulei de palmier are un punct de topire mai mare și, prin urmare, poate fi mai greu de întins pe pâine.

Potrivit directorului Laboratorului de Analize Agroalimentare al Universității Dalhousie, Sylvain Charlebois, folosirea uleiului de palmier în hrana animalelor este legală, însă acesta poate crește riscul problemelor cardiace în cazul oamenilor. Totodată, el etichetează această practică drept „etic îndoielnică” deoarece producția acestui tip de ulei dăunează mediului înconjurător.

Fermierii se apără: uleiul de palmier oferă energie vacilor

Răspunzând la declarații, fermierii canadieni susțin că uleiul de palmier nu este de vină pentru consistența untului și că acesta doar „oferă energie vacilor”. De asemenea, au menționat și alte țări în care fermierii folosesc produse din palmier pentru hrana vacilor, printre care și Marea Britanie.

Cu toate acestea, ei au declarat că vor reuni totuși un comitet de experți și consumatori pentru a răspunde nemulțumirilor iubitorilor de unt.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Adina Buzatu a scos de la naftalină imaginea în care s-a pozat goală, alături de cinci bărbați

2 VIDEO Cara Delevingne „și-a donat orgasmul pentru știință” / Pentru asta s-a masturbat într-un spital din Germania

3 Două zodii de care trebuie să fugi cât poți. Cine sunt vampirii energetici care își epuizează semenii

4 VIDEO Emilia Dorobanțu, cântec emoționant de 1 Decembrie. Interpretarea superbă care te face să plângi

5 Cine este judecătorul care și-a injectat benzină în venă și ar fi murit în ambulanța care-l transporta la București