Dezvăluire-BOMBĂ! Dovada că PROSTIA conduce România! Ce a putut face toanta din fruntea Guvernului!

Dezvăluire-BOMBĂ! Dovada că PROSTIA conduce România! Ce a putut face toanta din fruntea Guvernului!

Dovada că prostia conduce România! Ce a putut face toanta din fruntea Guvernului! Guvernul Dăncilă rupe România de avangarda cercetării: suntem printre puţinele state UE care nu vor cooperare pe Inteligenţa Artificială şi tehnologia Blockchain, dezvăluie portalul de știri  G4Media.ro .

Guvernul Dăncilă rupe România de avangarda cercetării europene: suntem printre puţinele state UE care nu vor cooperare pe Inteligenţa Artificială şi tehnologia Blockchain. 25 de state membre UE au semnat marţi la Bruxelles, la nivel ministerial, Declaraţia de Cooperare privind Inteligenţa Artificială. România, Cipru şi Croaţia sunt singurele ţări UE care nu au semnat declaraţia care deschide calea colaborării pe unul dintre cele mai fierbinţi subiecte ale momentului la scară globală. Prognozele cercetătorilor arată că dezvoltarea proiectelor de Inteligenţă Artificială va avea un impact serios în economie, dar şi în societate.

G4Media.ro  a adresat Guvernului o întrebare pe tema absenţei României de la eveniment. Vom reveni cu răspunsul când Executivul îl va comunica.

Un secretar de stat din Ministerul Cercetării și Inovării ar fi participat la evenimentul de la Bruxelles de marţi, potrivit unui comunicat al ministerului. Este vorba despre Ciprian Preda. Nu e clar în acest moment de ce oficialul român nu s-a numărat printre semnatarii declaraţiei.

Ce înseamnă Declaraţia de Cooperare pentru Inteligenţa Artificială

Prin declaraţia semnată marţi, 10 aprilie, cele 25 de state îşi propun să colaboreze pentru a creşte competitivitatea UE în cercetare şi utilizarea Inteligenţei Artificiale, dar şi pentru a gestiona efectele acestei tehnologii din punct de vedere etic, legal, economic şi social.

Practic, statele semnatare îşi vor pune resursele la comun pentru a ajunge mai rapid la rezultatele dorite în proiectele de cercetare & dezvoltare privind utilizarea Inteligenţei Artificiale în sănătate, industrie, sistemul bancar sau cultură.

Una dintre marile direcţii de colaborare va fi piaţa muncii, potrivit comunicatului Comisiei Europene. Inteligenţa Artificială va avea un impact major asupra joburilor, astfel că statele membre vor fi nevoite să- și reformeze sistemele de educaţie pentru a face faţă competiţiei cu roboţii şi sistemele operate prin această tehnologie.

România, absentă şi din iniţiativa privind tehnologia Blockchain

22 de state membre UE au semnat, tot marţi, Declaraţia privind înfiinţarea Parteneriatului European pentru Blockchain (o tehnologie care stă în spatele bitcoin). România lipseşte şi din această iniţiativă, potrivit Comisiei Europene.

Cine ar fi trebuit să semneze din partea României

Cele două declaraţii au fost semnate de miniştrii Economiei, ai Cercetării sau cei responsabili cu Afacerile Europene din cele 25 de state membre. Iată cine ocupă aceste portofolii în guvernul Viorica Dăncilă:

Ministerul Cercetării e condus de Nicolae Burnete, fost secretar de stat şi profesor la catedra de autovehicule rutiere şi maşini agricole la Universitata Tehnică din Cluj.

Ministerul Economiei e condus de Dănuţ Andruşcă, fost director Conversmin şi director al unei firme care producere şi vinde articole tehnice din cauciuc

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene este Victor Negrescu, profesor la SNSPA şi fost europarlamentar.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...