Dezvăluire EXPLOZIVĂ! Parchetul General a făcut verificări la Constanța, locul de unde a fost sustras protocolul secret publicat de Vâlcov și de unde provine Adina Florea, propusă la șefia DNA

Dezvăluire EXPLOZIVĂ! Parchetul General a făcut verificări la Constanța, locul de unde a fost sustras protocolul secret publicat de Vâlcov și de unde provine Adina Florea, propusă la șefia DNA

Dezvăluire EXPLOZIVĂ! Parchetul General a făcut verificări la Constanța, locul de unde a fost sustras protocolul secret publicat de Vâlcov și de unde provine Adina Florea, propusă la șefia DNA.
 
Parchetul General a făcut verificări la unitățile de parchet din Constanța, inclusiv la Parchetul Curții de Apel Constanța, de unde ar fi fost sustras protocolul secret SRI-PG din 2016, dat publicitătii de consilierul premierului, Darius Valcov, au declarat surse avizate pentru G4Media.ro . O echipă a Parchetului General a fost zilele trecute în control la Parchetul Curții de Apel Constanța, din seiful căruia ar fi dispărut protocolul. Verificările s-au făcut în dosarul sustragerii protocolului secret SRI-DNA.

Informația este cu atât mai relevantă, cu cât candidatul pentru șefia DNA propus de ministrul Justiției Tudorel Toader vine de la Constanța. Este vorba de adjunctul procurorului general al Parchetului Curții de apel Constanța, Adina Florea.

În urmă cu o săptămână, purtătorul de cuvânt al Parchetului General, procurorul Alexandru Ionescu, a confirmat oficial pentru G4Media.ro că s-a constituit un dosar penal pentru încălcarea articolului 305 din Codul Penal în cazul protocolului secret publicat pe Facebook de consilierul premierului, Darius Vâlcov.

Acest articol prevede: “(1) Neglijenţa care are drept urmare distrugerea, alterarea, pierderea sau sustragerea unui document ce conţine informaţii secrete de stat, precum şi neglijenţa care a prilejuit altei persoane aflarea unei asemenea informaţii se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează faptele prevăzute în art. 303 alin. (1) şi art. 304, dacă au fost săvârşite din culpă.”

Parchetul General a precizat că protocolul publicat de Darius Vâlcov pe Facebook are caracter secret. “Nu au fost comunicate informații publice cu privire la acest Protocol și nici nu a fost publicat, întrucât nu a fost finalizată procedura de declasificare. Protocolul a fost transmis la data de 20.03.2018 Consiliului Superior al Magistraturii și ministrului justiției, care au fost informați și cu privire la inițierea de către procurorul general a demersurilor privind declasificarea documentului.”

Darius Vâlcov a publicat în urmă cu o săptămână pe Facebook următorul mesaj:

“Văd că se dezbate intens aşa-zisul protocol semnat de Procurorul General cel oripilat de existenţa protocoalelor şi domnul Hellvig, cel care “modernizează” Serviciul de Informaţii…. Eu vă propun să nu mergeţi după fentă! Ia să vedeţi ce mi-a lăsat mie cineva pe prag…azi dimineaţă! BOMBĂĂĂ!!!
P.S.: se poate că şi oamenii decenţi din interiorul sistemului să se fi saturat de aceste mizerii?! Mulţumesc, anonimule!
P.S.2: ne-au luat de proşti! Au făcut spectacol desecretizând protocolul din 2009 care era deja abrogat!”

Purtătorul de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea, a precizat că SRI şi Parchetul General au denunţat documentul şi că el se afla în procedura de desecretizare. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a solicitat, într-o postare pe Facebook, ca Inspecția Judiciară ”să pornească o anchetă la Parchetul General”, iar Comisia parlamentară de control al SRI ”să demareze de urgență o anchetă care să cerceteze eventualele fapte ilegale săvârșite de SRI”.

Parchetul General a precizat într-un comunicat că primul protocol pentru stabilirea condițiilor concrete de acces la sisteme tehnice ale Centrului Național de Interceptare a Comunicațiilor este nesecret și a fost publicat pe site-ul ministerului iar al doilea este clasificat secret de stat, se referă la cooperarea privind infracțiunile contra securității naționale, a infracțiunilor de terorism și a infracțiunilor săvârșite de cadre militare ale Serviciului Român de Informații. Acest al doilea protocol și-ar fi încetat efectele la data de 13 martie 2017.



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 De citit...