Dezvăluire INCENDIARĂ despre afacerea Dragnea/TelDrum/Bombonica! Fraților, cine din statul român l-a PROTEJAT pe acest INFRACTOR?

O nouă dezvăluire despre afacerea Dragnea/TelDrum/Bombonica! Fraților, cine din statul român l-a protejat pe acest infractor? Cum a intrat primul milion de lei de la Tel Drum în conturile familiei Dragnea. Banii au venit din chirii platite la șase luni de la privatizarea semnată de fostul șef al CJ Teleorman.

Hotelul familiei lui Liviu Dragnea a beneficiat de bani de la Tel Drum la doar șase luni după ce șeful PSD, pe atunci președintele Consiliului Județean Teleorman, a semnat privatizarea companiei aflată în subordinea instituției pe care o conducea, rezultă dintr-o serie de documente obținute de G4Media.ro. Primul milion de lei de la societatea de construcții către familia lui Liviu Dragnea a intrat pe parcursul a peste zece ani sub formă de investiții și chirii plătite chiar de Tel Drum în conturile Hotel Turris SA. Hotelul era deținut la acel moment de fosta soție a șefului PSD. Firma de construții a ajuns după privatizare la Marian Fișcuci, fost coleg de facultate cu Liviu Dragnea.

Liderul PSD a refuzat să ofere orice reacție sau informație la investigația G4Media.ro, deși a fost contactat în urmă cu mai multe zile atât telefonic, cât şi pe email și whatsapp.

Pe 17 aprilie 2002, Liviu Dragnea, în calitate de președinte al Consiliului Județean (CJ) Teleorman vindea Tel Drum. Cumpărătorul era Marian Fișcuci (foto), prietenul și fostul coleg de facultate al liderului PSD.

Peste câteva luni, Marian Fișcuci, în calitate de acționar unic al Tel Drum, întoarce un contract către Hotel Turris SA din Turnu Măgurele. Societatea deținută de fosta soție a lui Liviu Dragnea, Bombonica Dragnea (actuala Prodana) transmite sume de bani către Liviu Dragnea sub forma unor chirii.

Semnăturile lui Liviu Dragnea și Marian Fișcuci se găsesc pe contractul de vânzare-cumpărare datat cu 17 aprilie 2002. Din acest document reiese că instituția Consiliului Județean (CJ), reprezentată de actualul șef PSD, îi vinde celui de al doilea, Marian Fișcuci, Tel Drum-ul, regia de drumuri și poduri a județului Teleorman.

Privatizarea a fost motivată, conform documentelor obținute de G4Media.ro, de problemele financiare ale regiei județene. Este vorba de o datorie de 500.000 de lei către actuala Administrație Națională de Administrare Fiscală (ANAF). Un alt motiv al privatizării a fost și lipsa contractelor, conform unui raport al CJ din 2002 obținut de G4Media.ro.

În cadrul contractului de vânzare + cumpărare încheiat cu CJ Teleorman, Marian Fișcuci se obliga să plătească pentru acțiunile noii societăți 800.000 de lei (8 miliarde de lei vechi, aproximativ 250.000 de euro în urmă cu 16 ani).

Pe lângă cei 800.000 de lei, Marian Fișcuci se mai obliga să mai facă investiții în valoare de o sumă tot de 800.000 de lei.

Fișcuci plătește tot la hotelul familiei Dragnea

La aproape șase luni de la data semnării privatizării Tel Drum de către Liviu Dragnea, reamintim – este vorba de data 17 aprilie 2002, Marian Fișcuci încheie un document contractual, înregistrat la Registrul Comerțului pe 1 noiembrie 2002, în urma căruia familia lui Liviu Dragnea avea parte pentru prima dată de foloase financiare de pe urma Tel Drum.

Printr-un contract surprinzător dacă se ține seama că Tel Drum este o firmă de construcții, Marian Fișcuci se obligă să ia în locațiune întreg Hotel Turris din Turnu Măgurele. Conform contractului, firma de construcții Tel Drum își asumă să deruleze activități economice în locul Hotel Turris SA la hotelul cu același nume din Turnu Măgurele, dar să suporte cheltuielile și investițiile în locul societății. Suplimentar, Tel Drum se obligă să achite și chirie. Hotelul Turris era operat de societatea Hotel Turris SA din Turnu Măgurele, firmă controlată de soția lui Dragnea din anul 1998 prin intermediul asociației angajaților.

Conform contractului din 1 noiembrie, Marian Fișcuci se obligă să achite toate lucrările de amenajare, modernizare, întreținere și orice investiție are nevoie hotelul deținut de Bombonica Dragnea, care la vremea respectivă era soția liderului PSD. Nu doar investițiile erau obligația Tel Drum, ci și activitatea curentă era suportată de compania de construcții.

Concesiunea presupunea închirirea imobilului hotelului de 1.500 mp și a activității hoteliere. Conform datelor Institutului Național de Statistică, Teleorman a înregistrat numărul cel mai mic de persoane care s-au cazat la hotelurile din fiecare județ. Media din ultimii ani a fost undeva la 1.500 de persoane pentru tot județul, iar Turnu Măgurele este al doilea oraș ca importanță al județului, după Alexandria.

Chirie de la Tel Drum pentru firma Bombonicăi

Pe lângă faptul că suporta toate cheltuielile și investițiile hotelului, Marian Fișcuci se obligă să achite chiria lunară. Este vorba de o sumă de 2.500 de lei (25 de milioane de lei vechi), undeva la 700 de euro la nivelul lui noiembrie 2002 (la un curs 3,4 lei/euro). Înțelegerea era valabilă inițial doar pentru trei ani.

Peste două luni, printr-un contract datat cu 6 ianuarie 2003, înțelegerea financiară se schimbă. Durata acestuia crește la zece ani, până la sfârșitul anului 2012, iar chiria lunară se majorează de la 2.500 la 8.500 de lei (85 de milioane de lei vechi, undeva la 2.000 de euro. Mai mult, contractul dintre cele două părți putea fi renegociat pe parcurs, iar chiria să crească.

„Sumele au crescut de la an la an, Tel Drum a achitat către Hotel Turris facturi imense, de la repararea liftului până la renovarea în întregime a unității hoteliere. Tot ce s-a făcut în hotelul deținut de familia Dragnea a fost realizat cu banii Tel Drum”, a declarat pentru G4Media.ro Teodor Nițulescu, fostul prefect de Teleorman, audiat ca martor într-unul din dosarele anchetate de DNA.

Citește materialul integral pe G4Media.ro.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi date din sondajele pe București. A crescut cu 4 procente numărul indecișilor. Băsescu, la 13%

2 VIDEO Primul semn că se rupe căruța! „Ea crede că suntem atât de proști, de idioți” / Dezvăluiri incredibile des…

3 Cu firmele pe butuci, profesoara de sex oral a PSD a ajuns să mănânce rahat din același blid cu Gâdea

4 Personajul care a adus Clanul Sportivilor s-o huiduie pe Kovesi candidează la alegerile locale din partea PSD …

5 Marius Coaje, mâna dreaptă a Gabrielei Firea, e un hoț condamnat definitiv la închisoare