Dezvăluire ȘOCANTĂ făcută de Sorina Matei despre puii Securității crescuți de Iulian Vlad. Ei conduc acum România!

Dezvăluire ȘOCANTĂ făcută de Sorina Matei despre puii Securității crescuți de Iulian Vlad. Ei conduc acum România!

Specialist citat de Sorina Matei pe Facebook: securiștii au predat la trecerea în rezervă rețelele de informatori pe specializări – medici, actori, sportivi etc.

Ultimul șef al Securității, Iulian Vlad, a murit în week-end la 86 de ani. Omul era un burete de informații perfecte pentru șantajarea celor născuți până la începutul anilor 80 și făcuți informatori de Securitate. Unii erau racolați încă din liceu, de exemplu rectorul actual al Politehnicii, Mihnea Costoiu, 45 de ani, care a devenit informator sub numele Iulian ca să poată ajunge la Olimpiada Națională de Fizică sau actorul Dan Puric, recrutat de Securitate la 17 ani, cu numele de cod Cristian, conform adeverinței CNSAS.

Jurnalista Sorina Matei povestește pe contul său de Facebook:

„În iulie acest an, am discutat cu o persoană care chiar ştie ce vorbeşte, despre Iulian Vlad, eu enervată de proslăvirea constantă şi falsă a lui Vlad, simbolul şi şeful Securităţii. Iată ce mi-a spus:

“Măi, a fost şeful Securităţii! Cea mai odioasă instituţie a României! După ce au pierdut puterea în ’89, cea mai mare lovitură a fost desfiinţarea Securităţii şi trecerea în subordinea Armatei. Mulţi au plecat la MAI, 0215, la Armată, servicii, alţii în business. Pe unii îi ştiu, oameni tineri, ok, iar după mulţi ani au început să vorbească. Fiecare dintre ei, cei care lucrau pe informativ aveau sarcina să-şi dezvolte o agentură. Adică o reţea de informatori pe domenii diverse. Erau “specializaţi”. Unii erau pe doctori, alţii pe actori, alţii pe sportivi. Şi tot aşa. Era acoperită toată “gama socială”. Nu erau deloc proşti înainte de 89, dar după 89 au rămas cu ele. Agenturile se predau, dacă ieşi la pensie, dacă treci în rezervă, celor care rămân în sistem. Dar şi ăia care aveau reţele nu erau foarte bătrăni. Le-au păstrat ani buni după Revoluţie. Îi şantajau cu angajamentele. La Securitate. Şi se foloseau de ei. A fost un caz acum ceva timp parcă cu directorul de la Malaxa. Care fusese brancarider. A fost şi pe la DNA. (Secureanu, îi zic). Aşa, ăla. Fusese pus director doar ca să-i dea contractele lui Grumaz fiul. De la STS. Fusese pus director de un căpitan SRI! La spitale sunt cele mai multe consumabile. Care se pierd, se câştigă enorm. Nimeni nu priveşte în ansamblu. Lui Constantinescu i-au promis al doilea mandat dacă îi lasă în pace. Aluia i s-a făcut frică şi a clacat. Absolut tot depinde de ei. Prin agenturile alea preluate şi dezvoltate în timp controlează tot. TOT! Cumplit. Asta înghiţim de 27 de ani.”, povestește Sorina Matei pe Facebook.

Acest filmuleț spune multe despre puiuții din presă:



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...