Dezvăluiri despre procurorul DIICOT care cercetează abuziv jurnaliști de la Libertatea și Newsweek

Dezvăluiri despre procurorul DIICOT care cercetează abuziv jurnaliști de la Libertatea și Newsweek

"Procurorul care instrumentează plângerea primarului Daniel Băluță împotriva jurnaliștilor de la Libertatea și Newsweek este conectat prin partenera sa de viață la un om-cheie din aparatul lui Băluță", a dezvăluit RISE Project, care a publicat și documente care probează legătura.

"Anchetatorul DIICOT se numește Ionuț Edi Oprea.

Partenera sa este avocata Simona Mihaela Oprea.

Avocată în Baroul București, doamna Oprea i-a reprezentat într-un dosar instrumentat la DNA în 2019 pe Marian Goleac (fostul șef ADP 4, mâna dreaptă a edilului de la sectorul 4) și pe Antonio Goleac (șef în poliția locală a sectorului, fiul lui Marian).

Primele două fotografii redau împuternicirile avocațiale ale Simonei Oprea pentru ambii.

Jurnaliștii Libertatea, audiați recent la DIICOT în urma plângerii lui Daniel Băluță, au scris despre afacerile familiei Goleac și intersecțiile lor financiare cu primăria.

Procurorul Oprea nu a răspuns apelurilor noastre. Este bărbatul cu ochelari care stă în picioare, încadrat fiind de alți doi, în a doua fotografie, Doamna Oprea, tot la mijloc, stă pe canapea. Cea de-a treia fotografie îi înfățișează pe Simona și Edi Oprea la un botez.

Anul trecut, DNA l-a trimis în judecată pe Marian Goleac pentru înșelăciune și falsificarea diplomei de studii. Până atunci, timp de aproape 20 de ani, acesta a deținut poziții de conducere în ADP 4 (redenumită Totul Verde SA)

RISE a scris anul trecut că societatea Consiliului Local 4 reprezintă un apendice comercial în care primăria și-a externalizat majoritatea serviciilor, ca să le cumpere apoi cu grosul bugetului local. Fiind principalul colector al banilor publici din Berceni, ADP4 îi face apoi să circule feriți de ochii curioșilor, printr-o rețea de contractori sedimentată sub patru administrații PSD. Detalii, aici: https://bit.ly/3fintug

Simona Mihaela Oprea este o apropiată a avocatei Laura Vicol, devenită recent deputat PSD și căsătorită cu un inculpat din dosarul DNA "Hidro Prahova" (Vladimir Ciorbă). A patra fotografie îi înfățișeaƶă pe toți trei lângă Daniel Dragomir, fostul colonel SRI implicat în dosarul Black Cube, condamnat definitv pentru corupție și dispărut din țară. Dragomir este nașul de cununie al cuplului Vicol-Ciorbă.

Tot pe lista PSD a fost aleasă deputat și Matilda Goleac, fosta soție al lui Marian Goleac, mama lui Antonio și ex-subprefect de București.

Delegațiile avocatei Simona Oprea de reprezentare a celor doi Goleac datează din 2019, an în care au fost postate și aceste fotografii pe rețelele de socializare.

Simona Oprea apare până în 2016 în declarațiile de avere ale procurorului.", este postarea completă a RISE Project de marți seara.

Primarul Daniel Băluță de la Sectorul 4 a inventat acuzații aiuristice împotriva unor jurnaliști ai Newsweek România și Libertatea, le-a pus într-o plângere penală către DIICOT și a declanșat un linșaj mediatic prin publicații ca Gândul și Cancan, patronate de un penal.




Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...