Dezvăluiri incredibile din interiorul PSD! Amănunte INCENDIARE!

Dezvăluiri incredibile din interiorul PSD! Amănunte INCENDIARE!

Zilele devin tot mai fierbinți în zona social-democraților. Scăpat de grija problemelor cu Justiție, fostul prim-ministru devine tot mai atractiv pentru nemulțumiții din PSD care susțin că în acest moment partidul este condus dictatorial de Liviu Dragnea. Potrivit informațiilor noastre, este iminentă plecarea din partid a unui grup de aproximativ 9 senatori și până la 13 deputați și foarte posibil se va forța constituirea unui grup parlamentar distinct în ambele camere ale Parlamentului (vor fi însă foarte posibil probleme de legislație și se va ajunge destul de probabil la Curtea Constituțională), scrie, pe site-ul soțului, deputata PSD Diana Tușa.

Întâmplările din ultimele zile arată însă o altă față a exodului spre Pro Romania. ”Ca să știți și voi din presă, că se spun tot felul de bazaconii, din PSD nu se pleacă din dragoste pentru Ponta, ci din ură față de Dragnea!”, a spus foarte plastic un important senator al PSD, sub protecția anonimatului.

În context... acum câteva zile a avut loc o reuniune foarte importantă la Clubul Diplomaților, cu ocazia zilei de naștere a fostului ministru al Culturii Lucian Romașcanu. Potrivit unor surse participante la întâlnire, pe tot parcursul evenimentului ”s-a vorbit doar despre situația foarte nasoală din partid”.

S-au discutat diverse variante, care mai de care mai îndrăzneţe, culminând cu o propunere de plecare masivă din partid pentru a-l forţa pe Liviu Dragnea să demisioneze din fruntea PSD și să îl izoleze pe el alături de baronii rău-famați. Se dorește identificarea lui Dragnea și a celor apropiați lui cu pozițiile retrograde, cu valorile care trebuie abandonate, cu vremurile in care baronii întruchipau chintesenţa psd-ismului.

Grupul ”revoltaților” de la Senat a venit cu o idee inedită – plecarea spre Pro România, sub condiția candidaturii Ecaterinei Andronescu la alegerile prezidențiale din partea partidului lui Victor Ponta. Ideea ar putea prinde și nu ar trebui exclusă din moment ce fostul premier a anunțat clar că el nu va candida în 2019, iar senatorul PSD de București este unul din social-democrații cu cea mai mare notorietate și favorabilitate. În aceste condiții, ar rupe destule simpatii de la PSD și ar prefigura un alt tip de personaj feminin la vârf – în contrast total cu actualul premier, care pară să nu întrerupă șirul gafelor monumentale relatate din belșug de presă.

Că lucrurile sunt destul de problematice în sânul social-democraților reiese și din blocajul media instituit împotriva posibililor contestatari ai liderului suprem. Surse din cadrul mass-media centrală relatează de liste și nume interzise, cele mai proeminente fiind Ecaterina Andronescu și Codrin Ștefănescu. S-a spus chiar și despre implicarea personală a liderului PSD, dar nu s-a putut confirma clar informația din surse independente.

Deși mulți sunt cu inima îndoită față de o eventuală plecare spre Pro România, ei nu ezită să vorbească deschis despre situația încordată din partid.

"Săracul Dobre (n.a. deputatul Mircea Dobre, fost ministru al Turismului, plecat deja la Pro România) a avut dreptate maximă – nu doar că suntem cenzurați drastic atunci când încercăm să depunem vreo inițiativă legislativă, dar s-a ajuns până acolo încât trebuie să îl informăm pe Neacșu (n.r. - secretarul general al PSD) și atunci când ne angajăm vreun consilier la cabinet", susține unul din senatorii participanți la întâlnirea de la Clubul Diplomaților.

Lui Liviu Dragnea i se reproșează și faptul că refuză sistematic o întâlnire cu cărțile pe masă în cadrul grupurilor parlamentare.

"Pur și simplu fuge de asta. Se organizează doar întâlniri seci de laudă la adresa tătucului și cum încercăm să spunem niște lucruri de bun-simţ ni se spune că e bine să ne ținem gura", a relatat un alt participant.

Potrivit informațiilor noastre, situația din PSD este una volatilă. Deși controlează puternic prin locotenenții săi încă partidul, slăbirea grupurilor parlamentare prin plecările spre Pro România și iminenţa unei condamnări (chiar și în primă instanță) în Dosarul angajărilor ilegale de la CJ Teleorman ar putea duce la probleme serioase în partid.

Plecarea spre Pro România a unui grup de peste 20 de parlamentari ar lăsa PSD-ul la mâna unui ALDE al cărui preşedinte tocmai a bifat un galop de sănătate prin achitarea răsunătoare dictată de magistrații instanței supreme.

Vezi şi: Cafeaua îţi afectează negativ pielea. Cum să eviţi neplăcerile şi să te bucuri totuşi de cafea .

Evenimentele de săptămâna viitoare vor fi posibil hotărâtoare:

- sentința ÎCCJ în Dosarul angajărilor ilegale de la Consiliul Județean Teleorman

- decizia Curții Constituționale în conflictul dintre președinte și Guvern în problema revocării procurorului-șef al DNA

- deciziile CCR privind legile justiției contestate de președintele Klaus Iohannis

- evoluția plângerii lui Ludovic Orban impotriva Vioricăi Dăncilă și Liviu Dragnea în privința Memorandumului privind mutarea Ambasadei României în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Mi-a ajuns, nu se va mai repeta aventura” / Cea mai săracă țară din UE, prezentată lumii întregi de un celebru vlogger

2 Foarte interesante amănunte...

3 Cine este bătrâna putred de bogată din rețeaua grupării Coldea-Dumbravă. A semnat un contract de consultanță cu avocatul Trăilă

4 VIDEO Cum arată acum prima și singura autostradă construită de chinezi în România

5 Un jurnalist spaniol le sugerează românilor și slovacilor „blatul perfect”