Dezvăluiri-ȘOC! O grefieră a declarat că aia propusă de Toader la DNA i-a cerut să xeroxeze protocolul secret publicat de Vâlcov! Amănunte INCENDIARE!

Dezvăluiri-ȘOC! O grefieră a declarat că aia propusă de Toader la DNA i-a cerut să xeroxeze protocolul secret publicat de Vâlcov! Amănunte INCENDIARE!

Dezvăluiri-ȘOC! O grefieră a declarat că aia propusă de Toader la DNA i-a cerut să xeroxeze protocolul secret publicat de Vâlcov! Surse: Dosarul care ar viza-o pe Adina Florea va ajunge la Secţia pentru magistraţi, acolo unde ea este adjunct. Caz închis faţă de grefiera care ar fi spus că Florea i-a cerut să xeroxeze protocolul secret publicat de Vâlcov

Dosarul protocolului publicat de Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă, a fost declinat zilele trecute de Parchetul general la DIICOT, au confirmat pentru  G4Media.ro surse judiciare convergente.

DIICOT avea deja un dosar deschis la sesizarea SRI pentru divulgarea informaţiilor secrete de stat (articolul 303 din Codul penal) în legătură cu publicarea de către Darius Vâlcov a protocolului din 2016 de colaborare între SRI şi Parchetul General, în vreme ce Parchetul General (PG) avea un dosar penal pentru neglijenţă în păstrarea informaţiilor secrete de stat (articolul 305 din Codul penal).

În ambele dosare, a fost începută urmărirea penală in rem (faţă de fapte, nu persoane), însă potrivit surselor G4media, ar fi vizată Adina Florea, în condiţiile în care investigatorii au informaţii că protocolul a fost sustras din camera documentelor clasificate de la Parchetul Curţii de apel Constanţa (PCACT). Adina Florea era adjunctul procurorul general al PCA Constanţa şi şefa structurii de securitate a acestui parchet, adică direct responsabilă cu documentele clasificate.

Motivul declinării dosarului de la PG la DIICOT ar fi faptul că suntem mai degrabă în situaţia săvârşirii unei infracţiuni de divulgare (care presupune intenţie), nu neglijenţă în păstrarea informaţiilor secret de stat. Diferenţa între cele două infracţiuni ţine de mărimea pedepsei. Divulgarea informaţiilor secrete de stat se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani, în vreme ce neglijenţa în păstrarea informaţiilor secrete de stat, cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Odată cu decizia de declinare la DIICOT a dosarului care o vizează pe Adina Florea, procurorii Parchetului general au dispus soluţia de renunţare a urmăririi penale faţă de grefiera de la Parchetul de pe lângă Curtea de apel Constanţa căreia Adina Florea i-ar fi cerut să facă o copie xerox după protocolul SRI-Parchet din 2016, au explicat sursele G4Media.ro. Grefiera ar fi recunoscut în faţa anchetatorilor că Adina Florea i-a cerut să facă o copie, pe care i-a înmânat-o. Supusă detectorului de minciuni, grefiera ar fi trecut testul, spun sursele G4Media.ro

Adina Florea va fi anchetată de colegii ei. Dosarul de la DIICOT va fi predat însă Secției pentru magistrați, au explicat sursele G4Media.ro, ca urmare a intrării în vigoare a noilor modificări la legile Justiţiei ceea ce înseamnă că Adina Florea, devenită astăzi adjuncta Secţiei pentru anchetarea magistraţilor, ar putea fi investigată chiar de colegii ei.

Adina Florea nu a răspuns apelurilor  G4Media.ro pentru a-și preciza poziția față de aceste informații.

În ce priveşte numirea Adinei Florea la şefia DNA, acum se aşteaptă răspunsul preşedintelui Klaus Iohannis la propunerea lui Tudorel Toader. Florea a primit aviz negativ în unanimitate din partea Secţiei pentru procurori a CSM pe motiv că a dat dovadă de ”rezistență scăzută la stres, capacitate redusă de analiză și sinteză, sincope privind onestitatea și imparțialitatea, superficialitate”.

În 24 august, Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă, a publicat pe pagina sa de Facebook protocolul clasificat încheiat între Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) şi Serviciul Român de Informaţii (SRI) din decembrie 2016.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mariana Moculescu s-a pozat aproape goală, într-o poziție sexuală! Cică e bonus pentru fani....

2 VIDEO Planeta sexuală Moldova / Agresoarea avea un cârnat pe care a încercat să-l introducă în vaginul femeii

3  Vlăduța Lupău, știți, aia despre care a întrebat Florin Călinescu ce a întrebat...

4 VIDEO Andreea Tonciu, umilită pe stradă de o tânără fără complexe

5 „Iubiți români, iubiți străini, nu conta, amanți să fie…” / Femeia asta e nimfomană?