Dezvăluiri ȘOCANTE ale unui GENERAL AMERICAN: Am ÎNCURCAT RĂZBOAIELE!

General-locotenentul american David Deptula, șeful Institutul Mitchell de Studii Aerospaţiale, a declarat într-un interviu pentru RFI că în Siria americanii au cam încurcat războiale. El a criticat și abordarea americanilor în Irak și Aghanistan.

Am încercat să prefacem o adunătură de triburi din secolul al XIII-lea într-o democraţie modernă stil american, am derapat, a spus generalul, relatează Flux24.

În fruntea campaniei exclusiv aeriene  INHERENT RESOLVE/Hotărâre Lăuntrică/ împotriva grupării Stat Islamic am pus un general de infanterie.  Nu te poţi aştepta la un plan optim de acţiune aeriană când deciziile le ia un general de infanterie, care ştie prea puţin despre utilizarea potenţialului aviatic pentru atingerea unor obiective strategice, a precizat generalul. 

Deptula a fost rând pe rând pilot de vânătoare, comandant de escadron, comandant de misiuni speciale în nordul Irak-ului, Antarctica şi sudul Asiei, şi planificator de campanii aeriene în Irak, Serbia şi Afganistan. Generalul Deptula este unul dintre arhitecţii aviaţiei militare americane moderne, cu merite excepţionale în tranziţia către războiul informaţional.

Fiecare operaţiune e diferită, şi reuşeşte atunci când are la bază o strategie adecvată ţelurilor critice de siguranţă naţională ale coaliţiei şi statului care o conduce. În Afganistan, obiectivele principale de securitate naţională ale SUA au fost realizate în mai puţin de trei luni, în faza iniţială a campaniei ENDURING FREEDOM/Libertate Durabilă. În acel moment, ar fi trebuit să plecăm, spunându-le afganilor, "la revedere, rămâneţi cu bine, dar aveţi grijă, dacă nu vă liniştiţi ne întoarcem". În loc de asta, am plasat pe teren sute de mii de perechi de bocanci şi am petrecut următorii 14 ani şi mai bine încercând să prefacem o adunătură de triburi din secolul al XIII-lea într-o democraţie modernă stil american. Cu alte cuvinte am derapat,  misiunea noastră a intrat în derivă, de la atingerea unor ţinte critice de securitate la tentativa de a schimba o cultură şi reconstrui o naţiune. În asta a constat eroarea comisă atunci,  aşa cum tot o eroare a fost revenirea în Irak, unde ne-am îndeplinit misiunea militară, dar n-am gândit corect reorganizarea guvernării locale în contextul mai larg al unei strategii medio-orientale. Acestea sunt cele două modele de care trebuie să ne ferim în Siria, unde, sincer să fiu, am cam încurcat războaiele, luptând unul perimat împotriva organizaţiei Stat Islamic. O explicaţie ar putea fi că în fruntea campaniei exclusiv aeriene  INHERENT RESOLVE/Hotărâre Lăuntrică/ împotriva grupării Stat Islamic am pus un general de infanterie.  Nu te poţi aştepta la un plan optim de acţiune aeriană când deciziile le ia un general de infanterie, care ştie prea puţin despre utilizarea potenţialului aviatic pentru atingerea unor obiective strategice, a afirmat generalul american.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Luni se declanșează operațiunea de curățare a României de PSD. Vin vremuri noi, oameni buni

2 Gata? Țiitoarea lui Dragnea a renunțat la inelul de logodnă și s-a vopsit blondă

3 Hoții României! Curtea de Conturi și AEP îngroapă PSD! Plăți fără documente și semnătură, sume publice și priv…

4 Bătaie de joc! Asta ia spor de 3.000 lei pentru condiții grele de muncă!!! E angajată la Parlament și are un s…

5 Un articol devastator. Toți moldovenii ar trebui să-l citească!

recomandări

Te ia DNA: Nicolae Moga

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Un tip a creat ciocanul lui Thor cu electromagneţi şi amprentă