DGA: Doi agenţi de poliţie din Argeş - trimişi în judecată pentru infracţiuni de corupţie

DGA: Doi agenţi de poliţie din Argeş - trimişi în judecată pentru infracţiuni de corupţie

Doi agenţi de poliţie din judeţul Argeş au fost trimişi în judecată, alături de alţi trei inculpaţi, într-un dosar ce vizează săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, a anunţat, vineri, Direcţia Generală Anticorupţie (DGA).

Potrivit unui comunicat al DGA transmis AGERPRES, trimiterea în judecată a fost dispusă de un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş, după finalizarea cercetărilor efectuate de Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA).

"Astfel, un agent de poliţie din cadrul SPCRPCIV Argeş (Serviciul de permise şi înmatriculări - n.r.), faţă de care au fost dispuse iniţial măsuri preventive de reţinere/arest la domiciliu/control judiciar, a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită (două infracţiuni), trafic de influenţă şi folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual. Cel de-al doilea agent de poliţie din cadrul IPJ Argeş, faţă de care au fost dispuse iniţial măsuri preventive de reţinere/arestare preventivă/arest la domiciliu şi control judiciar, a fost trimis în judecată pentru săvârşirea a două infracţiuni de trafic de influenţă, de către un organ de cercetare penală", se arată în comunicat.

Conform sursei citate, au mai fost trimişi în judecată trei inculpaţi: un instructor auto, pentru săvârşirea a două infracţiuni de complicitate la trafic de influenţă şi două persoane fără calitate specială, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, respectiv cumpărare de influenţă.

În acelaşi dosar, a fost încheiat acord de recunoaştere a vinovăţiei cu un alt inculpat, mandatar al unei societăţi comerciale, prin care acesta a fost condamnat la un an şi patru luni de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe un termen de supraveghere de doi ani, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

"În fapt, din cercetări s-a stabilit faptul că inculpatul agent de poliţie în cadrul SPCRPCIV Argeş a primit de la unul dintre inculpaţii fără calitate specială suma de 1.600 de lei, în scopul de a-i facilita înmatricularea unui autovehicul adus din Anglia. De asemenea, a primit prioritar actele de înmatriculare a unor autovehicule aparţinând unei societăţi comerciale, al cărui mandatar era inculpatul cu care s-a încheiat acord de recunoaştere a vinovăţiei şi în schimbul acestui serviciu a acceptat să alimenteze cu carburant autoturismul personal în contul respectivei societăţi", precizează DGA.

Acelaşi inculpat ar fi promis instructorului auto că îşi va folosi influenţa pe lângă examinatori pentru promovarea probei practice de obţinere a permisului de conducere de către o persoană. În plus, el ar fi pretins şi primit favoruri de natură sexuală de la o candidată programată să susţină proba practică pentru obţinerea permisului auto, promiţându-i că, dacă va fi selectată pe lista candidaţilor examinaţi de el, îi va alege un traseu mai uşor.

În cazul celuilalt agent de poliţie, din cercetări a rezultat că a pretins suma totală de 500 de lei, din care a primit 300 de lei, de la cel de-al doilea inculpat fără calitate specială şi de la o altă persoană, în schimbul promisiunii că-şi va folosi influenţa în vederea admiterii inspecţiei RAR pentru două autovehicule.

"Referitor la inculpatul instructor auto, acesta l-a recomandat pe inculpatul agent de poliţie din cadrul IPJ Argeş cu precizarea că, în schimbul unei sume de bani îşi va folosi influenţa asupra funcţionarilor RAR. Totodată, a promis în numele inculpatului agent de poliţie în cadrul SPCRPCIV Argeş, că îşi va folosi influenţa asupra examinatorilor auto în scopul promovării de către o persoană a probei practice de obţinere a permisului auto. Suma de 500 de euro primită în schimbul acestei promisiuni i-a înmânat-o, ulterior, poliţistului", se mai menţionează în comunicat.

Audierile în dosar au început pe 29 octombrie 2018, când lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul DGA - Structura Centrală şi SJA Argeş, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş şi cu sprijinul jandarmilor, au efectuat mai multe percheziţii domiciliare la locuinţele suspecţilor, sediile unor societăţi comerciale şi sediul SPCRPCIV Argeş, fiind puse în executare şase mandate de aducere. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 Cifre care par ireale, dar sunt adevărate. Cum o fi să ai peste 2 milioane de euro în 45 de conturi, ca șef de secție la Sf. Pantelimon?