DGA: Doi profesori din Ploiești suspectați că au primit bani de la elevi, cercetați sub control judiciar

DGA: Doi profesori din Ploiești suspectați că au primit bani de la elevi, cercetați sub control judiciar

Doi profesori de la un colegiu din municipiul Ploiești, suspectați că au pretins și au primit bani de la elevi pentru a-i promova la examenele de corigență, sunt cercetați sub control judiciar într-un dosar instrumentat de Direcția Generală Anticorupție (DGA).

Ancheta în acest caz este efectuată de ofițeri de la Serviciul Județean Anticorupție (SJA) Prahova și din structura centrală, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, fiind cercetați și șase elevi pentru săvârșirea unor infracțiuni de dare de mită, potrivit unui comunicat al DGA transmis, miercuri, AGERPRES.

"În fapt, la data de 25.07.2017, o persoană a formulat denunț împotriva profesorului A.A. care, după susținerea examenului de corigență, a pretins acesteia și altor colegi câte 500 de lei, cu scopul de a-i promova la examen, sumă de bani care urma a fi remisă în data de 26.07.2017, la domiciliul profesorului. La data de 26.07.2017, ofițeri de poliție judiciară (...), sub coordonarea procurorului de caz (...), l-au prins în flagrant pe A.A. în timp ce primea suma de 1.000 lei de la doi elevi, cu scopul de a-i promova pe aceștia la examenul de corigență", se precizează în comunicat.

Conform aceleiași surse, în urma percheziției efectuate la domiciliul profesorului de economie au fost identificați banii primiți ca mită, cât și alte sume. Anchetatorii au ridicat în total 6.000 de lei, în vederea continuării cercetărilor.

După prinderea în flagrant a profesorului, procurorul de caz a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale sub aspectul săvârșirii a două infracțiuni de luare de mită în formă continuată.

Anchetatorii au mai aflat și că un profesor de matematică, de la același colegiu din Ploiești, ar fi primit bani pentru a-i ajuta pe elevii corigenți să promoveze la materia predată de colegul său.

"S-a reținut că, în perioada 24-26.07.2017, suspectul I.M.E. a pretins și primit de la cinci elevi suma totală de 2.000 de lei, promițându-le acestora că-i va ajuta să promoveze examenul de corigență la economie. Din această sumă, I.M.E. a oprit 500 de lei, iar 1500 i-a remis lui A.A. și a primit de la cel din urmă suma de 200 de lei pentru intermedierea activității", se mai menționează în comunicatul DGA.

Profesorul de matematică este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la luare de mită în formă continuată (cinci acte materiale), complicitate la dare de mită (cinci infracțiuni) și trafic de influență în formă continuată.

Cei doi inculpați au fost reținuți inițial pentru 24 de ore, ulterior fiind luată față de ei măsura controlului judiciar.

AGERPRES / (AS — autor: George Onea, editor: Marius Frățilă)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...