DGASPC Argeş: Nouă angajaţi şi 15 beneficiari dintr-un centru social - confirmaţi cu COVID-19

DGASPC Argeş: Nouă angajaţi şi 15 beneficiari dintr-un centru social - confirmaţi cu COVID-19

Nouă angajaţi şi 15 beneficiari de la Complexul de Locuinţe Protejate Buzoeşti au fost confirmaţi cu COVID-19, a anunţat, vineri, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Argeş.

Conform aceleiaşi surse, a fost depistat cu noul coronavirus şi un angajat din cadrul Centrului de Copii "Sf. Andrei" din Piteşti.

Ca urmare a situaţiei epidemiologice, la Complexul de Locuinţe Protejate Buzoeşti au fost luate mai multe măsuri urgente, printre care modificarea modului de amplasare în camere şi în pavilioane a asistaţilor, dar şi separarea, cazarea şi izolarea asistaţilor în trei categorii - persoane pozitive COVID-19, persoane negative care au fost în contact direct cu persoane pozitive COVID-19 şi persoane negative care nu au avut contact cu persoane pozitive.

De asemenea, s-a decis suspendarea organizării activităţilor în comun, servirea mesei în camere, efectuarea curăţeniei şi dezinfecţiei, utilizarea obligatorie a echipamentului de protecţie, interzicerea primirii de noi beneficiari şi a vizitelor externe.

"Ţinând cont de aceste aspecte şi de evoluţia epidemiologică actuală, în cursul zilei de astăzi, un medic infecţionist se va prezenta în unitatea vizată, pentru examenul clinic de specialitate", se arată într-un comunicat al DGASPC Argeş.

Între 7 şi 29 iulie este realizată o programare pentru testarea tuturor angajaţilor şi beneficiarilor din toate cele 21 de servicii de tip rezidenţial din subordinea DGASPC Argeş. Vor fi testate 1.355 de persoane, din care 728 de angajaţi şi 627 de beneficiari.

"Testările au debutat încă din data de 25.04.2020 (...), în momentul în care a avut loc schimbul de tură de 14 zile a personalului aflat în izolare preventivă la locul de muncă în centrele rezidenţiale pentru adulţi cu dizabilităţi, copii şi vârstnici. Iniţial, s-a decis testarea cu prioritate a personalului din centrele în care beneficiarii sunt persoane vârstnice. Ulterior, începând din data de 04.05.2020, a fost testat personalul din cadrul tuturor serviciilor sociale de tip rezidenţial", precizează DGASPC Argeş. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...