DGASPC Sibiu: Copiii puteau participa la proteste; este mai degrabă o chestiune de alegere personală a părinților

DGASPC Sibiu: Copiii puteau participa la proteste; este mai degrabă o chestiune de alegere personală a părinților

Directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Sibiu, Laura Vîlsan, a anunțat joi, referitor la participarea copiilor la protestele desfășurate, că aceștia puteau face asta, fiind "mai degrabă o chestiune de alegere personală a părinților".

"Apreciind că, la Sibiu, protestele au avut un caracter pașnic, deoarece protestele se desfășurau în locuri publice, oricine, inclusiv copiii puteau participa la acestea, opinăm că participarea copiilor la astfel de evenimente constituie, mai degrabă, o chestiune de alegere personală a părinților, care au dreptul să decidă dacă permit copiilor lor să-i însoțească la proteste și ar fi contrar libertății de întrunire pașnică dacă le-ar fi îngrădit acest drept", a arătat Laura Vîlsan, într-un comunicat de presă.

Ea a menționat, totodată, că specialiștii DGASPC Sibiu nu vor ezita ''nicio secundă'' să acționeze conform competențelor conferite de lege, în toate cazurile în care sunt ''suspiciuni privind neglijarea, exploatarea sau abuzarea unui minor".

Un nou protest al copiilor este anunțat pe o pagină de socializare, pentru duminică, în Piața Mare din Sibiu. Participanții sunt invitați cu copiii, dar fără pancarte și lozinci.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale