DGPMB: 11 persoane audiate la Poliţia Sectorului 4 în urma percheziţiilor la persoane bănuite de comercializare ilegală de tutun

DGPMB: 11 persoane audiate la Poliţia Sectorului 4 în urma percheziţiilor la persoane bănuite de comercializare ilegală de tutun

Poliţia Sectorului 4 audiază, miercuri, 11 persoane într-o cauză în care au fost efectuate 17 percheziţii domiciliare în Capitală şi judeţele Ilfov, Călăraşi şi Giurgiu la persoane bănuite că deţin şi comercializează ilegal tutun.

"În urma percheziţiilor domiciliare efectuate, poliţiştii Capitalei a identificat şi ridicat următoarele bunuri: 300 kg tutun mărunţit, aproximativ 60 kg tutun neprelucrat, 4 utilaje pentru tocat tutun, 33 aparate de rulat ţigări, 200 tuburi ţigarete, 110 găleţi goale şi 8 baxuri cutii de carton ce probabil ar fi urmat să fie utilizate pentru împachetarea şi expedierea coletelor", informează Biroul de presă al DGPMB.

De asemenea, au fost puse în aplicare mai multe mandate de reţinere, predare şi percheziţionare a trimiterilor poştale, până în prezent fiind reţinute, la un oficiu poştal din Bucureşti, 12 colete conţinând tutun de fumat, ce urmau să fie expediate de către unul din bărbaţii bănuiţi.

Potrivit unui comunicat al DGPMB, 80 de poliţişti de la Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, au pus în aplicare 17 mandate de percheziţie domiciliară, în Bucureşti şi pe raza judeţelor Ilfov, Călăraşi şi Giurgiu, într-un dosar penal în care se fac cercetări privind săvârşirea infracţiunii de deţinere în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile (tutun).

"În urma cercetărilor a rezultat presupunerea rezonabilă că mai multe persoane ar fi oferit spre vânzare, pe site-uri specializate şi pe reţele sociale, cantităţi de tutun, pe care le-ar fi expediat ulterior prin firme de curierat sau prin alte servicii poştale", se precizează în comunicat.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Sectorului 4 - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice continuă cercetările în această cauză. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Așa o fi? / Mafie în toată regula, frați români!

2 Așa arată „câmpul de luptă” după cheful de la ziua liderului AUR, Eugen Simion! Tot așa ar lăsa și țara dacă v…

3 Așa o fi?

4 CULISE Cum arată schema viitoarei conduceri PNL. Dacă va câștiga Cîțu

5 „Era ca un card de credit viu” / O adolescentă din România, salvată din ghearele unor animale care o vindeau în …