DGPMB: 28 de percheziţii la administratorii unor firme de construcţii într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare a banilor

DGPMB: 28 de percheziţii la administratorii unor firme de construcţii într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare a banilor

Peste 100 de poliţişti ai DGPMB, precum şi procurori ai Parchetului Tribunalului Bucureşti efectuează 28 de percheziţii, marţi dimineaţă, mai multe persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare a banilor prin intermediul unor firme de construcţii urmând să fie duse la audieri.

"La data de 29 septembrie, poliţişti ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice - Sector 5 din cadrul Poliţiei Capitalei pun în aplicare 28 mandate de percheziţie domiciliară în municipiului Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Giurgiu, Buzău, Dâmboviţa şi Ialomiţa într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare a banilor", informează un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB) transmis, marţi, AGERPRES.

Din cercetări a reieşit că, în cursul anului 2016, administratorii unor firme ce activează, în principal, în domeniul construcţiilor şi materialelor de construcţie, ar fi înregistrat în contabilitate achiziţii de bunuri şi servicii în valoare de aproximativ 4.100.000 lei de la firme cu comportament de tip "fantomă".

Totodată, persoanele bănuite ar fi transferat suma de aproximativ 4.500.000 lei din contul firmelor "fantomă" în contul unor firme din Turcia.

"Prejudiciul estimat este de aproximativ 1.200.000 lei reprezentând TVA şi impozit pe profit, iar suma supusă procesului de spălare a banilor este de aproximativ 4.500.000 lei", arată sursa citată.

Acţiunea beneficiază de sprijinul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, precum şi de suportul poliţiştilor din cadrul inspectoratelor de poliţie din judeţele Ialomiţa, Giurgiu, Dâmboviţa şi Buzău. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria