DGPMB: Au fost identificați autorii distrugerii de monumente funerare din Cimitirul evreiesc

DGPMB: Au fost identificați autorii distrugerii de monumente funerare din Cimitirul evreiesc

Polițiștii Secției 16 au identificat trei minori, cu vârste cuprinse între 13 și 16 ani, bănuiți de comiterea infracțiunii de profanare de morminte, prin distrugerea unor monumente funerare dintr-un cimitir situat pe raza sectorului 4 din Capitală.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES de DGPMB, subunitatea de poliție a fost sesizată în cursul zilei de luni de o persoană cu privire la faptul că în cimitirul comunității sale a observat mai multe monumente funerare ce prezentau distrugeri.

La fața locului s-a deplasat echipa operativă, care a demarat cercetarea, constatând faptul că în interiorul cimitirului ce se întinde pe o suprafață de aproximativ 140.000 mp se află mai multe monumente funerare desprinse din socluri și căzute la pământ, unele din cauza vechimii și a influenței factorilor atmosferici, iar un număr de 10 pietre comemorative păreau a fi sparte ca urmare a unor acțiuni de lovire.

În urma investigațiilor efectuate în zona adiacentă, precizează DGPMB, au fost identificați trei minori, stabilindu-se faptul că, în urmă cu aproximativ 10 zile, aceștia ar fi escaladat gardul împrejmuitor și, fără o motivație anume, din teribilism, au tras de pietrele funerare, lovindu-le cu picioarele.

"Având în vedere că locația este asigurată cu pază umană, agenții societății care își desfășoară activitatea în acest punct de lucru au fost sancționați contravențional, în baza Legii nr. 333/2003, în același timp secția de poliție sesizându-se din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de neglijență în serviciu referitor la modul în care și-au exercitat atribuțiile de serviciu cei îndrituiți cu paza obiectivului", se arată în comunicatul citat.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de profanare de morminte, cei trei minori fiind încredințați familiilor.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Ce urmează? Liniște și o guvernare liberală

3 „Sacoșa cu 2,5 milioane de euro era pentru Elena Udrea”

4 Noua Eră / Articol halucinant în Scientific American: Cavalerii Jedi reprezintă „masculinitatea toxică”

5 „Cine a vândut căcat a câștigat bine și vara asta” / Adi Hădean, mesaj dur de pe litoral