DGPMB: Bărbat suspectat de conducere fără permis, depistat; trei focuri de armă, trase în plan vertical

Polițiști din cadrul DGPMB au depistat, sâmbătă, un bărbat suspectat de conducere fără permis și a unui autoturism neînmatriculat, după ce, cu o seară înainte, pentru a opri autoturismul, au folosit armamentul din dotare, fiind trase trei focuri de armă în plan vertical, fără a rezulta victime sau pagube materiale.

Potrivit unui comunicat al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, polițiști din cadrul DGPMB au identificat și depistat, sămbătă dimineața, un bărbat suspectat de săvârșirea infracțiunii de conducere a unui autoturism neînmatriculat și de conducere fără permis.

"În seara zilei de 13 mai, în jurul orei 22,40, un echipaj de siguranță publică al Secției 7 Poliție au observat un autoturism, în care se aflau doi ocupanți, iar la semnalul regulamentar al polițiștilor, în loc să oprească, conducătorul auto a mărit viteza de deplasare, încercând să se sustragă controlului. S-a trecut la urmărirea autoturismului și în zona str. Lopeții, conducătorul auto a pierdut controlul asupra volanului, a lovit bordura și a plonjat în Lacul Plumbuita. Profitând de întuneric, cei doi ocupanți au reușit să fugă", precizează comunicatul.

În cursul nopții, în baza investigațiilor efectuate, polițiștii i-au identificat pe cei doi ocupanți ai autoturismului, iar în această dimineață au fost depistați și conduși la audieri. În prezent, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autoturism neînmatriculat și conducere fără permis, urmând a fi luate măsurile legale, menționează sursa citată.

DGPMB precizează că "pentru oprirea autoturismului a fost folosit armamentul din dotare, fiind trase trei focuri de armă în plan vertical, fără a rezulta victime sau pagube materiale".

"Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție", mai arată comunicatul citat.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 „Dar manual” / Renate Weber i-a dat fetei ei 100.000 de euro

2 Încă o ţară interzice accesul românilor, din 13 iulie. Lista completă a statelor care ne-au impus restricţii

3 Incident „ciudat” / Dacian Cioloș: „Aflu că unele televiziuni spun că aș fi „forțat” urcarea într-un avion de la…

4 Informație / După locale, PSD își va schimba denumirea. Nu este exclusă spargerea în două a partidului

5 Trei județe nu au raportat niciun caz nou de coronavirus. București și Argeș, cele mai multe îmbolnăviri în ul…