DGPMB: Dosar penal pentru distrugere în cazul vatmanului care a împins o maşină cu tramvaiul

DGPMB: Dosar penal pentru distrugere în cazul vatmanului care a împins o maşină cu tramvaiul

Poliţiştii de la Rutieră au întocmit dosar penal pentru distrugere pe numele vatmanului care a fost implicat într-un incident cu un şofer care a blocat linia de tramvai, a anunţat, luni, Biroul de presă al Brigăzii Rutiere a Capitalei.

"În urma analizării tuturor imaginilor apărute în spaţiul public, cu privire la incidentul în care au fost implicate un autoturism şi un tramvai, în data de 3 ianuarie, astăzi, la ora 8,30, poliţiştii Biroului Accidente Uşoare din cadrul Brigăzii Rutiere, conform legislaţiei în vigoare, s-au sesizat cu privire la săvârşirea infracţiunii de distrugere şi au întocmit un dosar penal. Facem precizarea că în această cauză acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate", precizează sursa citată.

Un conducător auto care a fost implicat vineri într-un accident rutier în zona Piaţa Chirigiu a fost sancţionat cu amendă şi reţinerea permisului, pentru că nu a lăsat liberă calea tramvaiului şi nu s-a prezentat la unitatea de poliţie competentă în termen de cel mult 24 de ore de la producerea incidentului.

Brigada Rutieră Bucureşti menţionează că vineri, în jurul orei 13,00, în zona Piaţa Chirigiu, s-a produs un accident rutier soldat cu pagube materiale.

Potrivit sursei citate, conducătorul unui autovehicul nu a respectat obligaţia de a lăsa liberă calea tramvaiului la apropierea acestuia şi nici nu s-a prezentat la unitatea de poliţie competentă pe raza căreia s-a produs accidentul în termen de cel mult 24 de ore de la producerea evenimentului pentru întocmirea documentelor de constatare. Acesta a fost sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 2.230 lei, totodată dispunându-se şi reţinerea permisului de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile.

"Atragem atenţia participanţilor la trafic sa evite astfel de comportamente care pot conduce la evenimente cu puternic impact negativ, să nu dea curs şicanărilor sau provocărilor efectuate de anumiţi conducătorii de vehicule, să manifeste întotdeauna calm şi să îşi respecte partenerii de trafic", precizează Brigada Rutieră. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale