DGPMB: Grup de lucru care acţionează pentru identificarea celui care a incendiat mai multe autoturisme

DGPMB: Grup de lucru care acţionează pentru identificarea celui care a incendiat mai multe autoturisme

Poliţia Capitalei continuă căutările pentru găsirea celui care a incendiat în acest sfârşit de săptămână mai multe autoturisme în Bucureşti.

Potrivit DGPMB, imediat după momentul comiterii faptelor, la nivelul Poliţiei Capitalei a fost constituit un grup de lucru care acţionează în vederea identificării, depistării şi tragerii la răspundere a persoanei/persoanelor care au acţionat în acest mod.

"Au fost şi sunt efectuate investigaţii, audieri şi alte acte procedurale, au fost şi sunt verificate mai multe persoane, verificări ce continuă şi la acest moment. Poliţia Capitalei tratează cu deosebită seriozitate şi acest caz şi vă asigura de întreaga disponibilitate în transmiterea informaţiilor de interes, în măsura în care acestea nu împietează bunul mers al anchetei", se arată într-un comunicat de presă al DGPMB.

Dosarul este în instrumentarea Secţiei 4 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 1.

Un bărbat bănuit că ar fi incendiat mai multe maşini în sectorul 1 al Capitalei a fost depistat de jandarmi , în noaptea de sâmbătă spre duminică, şi predat poliţiştilor, a anunţat duminică Jandarmeria Capitalei.

"O persoană bănuită de incendierea mai multor maşini în Capitală a fost depistată de jandarmi. Aseară, în jurul orei 1,00, un bărbat care corespundea descrierii poliţiştilor, în vârstă de 42 de ani, a fost depistat în zona Calea Griviţei", precizează reprezentanţii Jandarmeriei.

Asupra bărbatului au fost găsite două pietre, pe palme avea urme de funingine şi pantalonii urme de arsuri.

"Persoana a fost predată de jandarmi poliţiştilor, care vor continua cercetările în cauză", a adăugat Jandarmeria Capitalei.

Totodată, Poliţia Capitalei a informat că pe timpul nopţii de sâmbătă spre duminică au fost audiate mai multe persoane.

"În noaptea de 31 martie/1 aprilie, pe raza sectorului 1 au fost sesizate trei incendii, în urma cărora şapte autoturisme parcate au suferit avarii în diverse proporţii. Grupele operative ale Secţiilor 2 şi 4 Poliţie au declanşat cercetările. Având în vedere concluziile preliminare ale pompierilor care s-au deplasat pentru stingerea incendiilor, care duc spre ipoteza că acestea au fost provocate, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere, în vederea stabilirii cauzelor şi condiţiilor în care s-au produs evenimentele şi pentru identificarea persoanei/persoanelor care au recurs la o asemenea acţiune. Pe timpul nopţii au fost conduse la sediul Poliţiei mai multe persoane, care au fost audiate, dar până în prezent nu au rezultat elemente de interes operativ cu privire la acestea", precizează Poliţia Capitalei.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, ISU Bucureşti - Ilfov a intervenit în mod succesiv, în decurs de mai puţin de o oră, pentru stingerea a trei incendii produse la autoturisme staţionate . Primul incendiu a fost anunţat la 112 în jurul orei 23,00, în strada Gala Galaction, unde au fost găsite trei autoturisme care ardeau cu flacără, iar cel de-al patrulea era doar afectat de căldura degajată, a anunţat ISU Bucureşti - Ilfov.

Conform sursei citate, în scurt timp a fost anunţat un incendiu similar în strada Petru Rareş, unde a fost identificat un autoturism distrus în proporţie semnificativă, iar cel de-al doilea era afectat în partea frontală. Cel de-al treilea incendiu s-a produs în strada Nicolae Ionescu, la două autoturisme care ardeau cu flacără, pe o suprafaţă de peste 80% din caroserie.

Pentru stingerea incendiilor au acţionat pompierii detaşamentelor Mihai Vodă, Grozăveşti, Expoziţiei şi Băneasa. Ca urmare a cercetării efectuate la faţa locului au fost identificate indicii care conduc către ipoteza unui incendiu provocat, a mai arătat ISU Bucureşti - Ilfov. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...