DGPMB: Percheziții în Capitală și alte patru județe într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani cu produse IT

DGPMB: Percheziții în Capitală și alte patru județe într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani cu produse IT

Polițiștii și procurorii efectuează luni zece percheziții în București și în alte patru județe într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani în domeniul comercializării de produse IT.

Potrivit unui comunicat al DGPMB transmis AGERPRES, luni, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, pun în aplicare 10 mandate de percheziție domiciliară în municipiul București și în județele Ilfov, Giurgiu, Brăila și Bacău la locuințele și sediile sociale ale mai multor persoane fizice și juridice implicate în săvârșirea unor infracțiuni de evaziune fiscală și spălarea banilor în domeniul "comercializării de produse IT".

În fapt, arată sursa citată, din probatoriul administrat au rezultat indicii temeinice că în cursul anului 2010 reprezentanții unei societăți comerciale având ca obiect de activitate "comerțul cu ridicata al calculatoarelor, echipamentelor periferice și software-ului" ar fi înregistrat în evidența contabilă a societății și au declarat organelor fiscale, în mod repetat, achiziții fictive de bunuri, de aproximativ 46.000.000 lei, de la societăți cu comportament de tip "fantomă", în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale și cauzând bugetului de stat un prejudiciu de circa 14.000.000 lei reprezentând taxa pe valoare adăugată și impozit pe profit", se precizează în comunicat.

"În scopul disimulării provenienței ilicite a sumelor provenind din săvârșirea faptelor de evaziune fiscală, reprezentanții societății comerciale având ca obiect de activitate 'comerțul cu ridicata al calculatoarelor, echipamentelor periferice și software-ului' au transferat în mod succesiv suma totală de aproximativ 10.400.000 lei, reprezentând 'contravaloarea' achizițiilor fictive sus-menționate, în conturile societăților comerciale cu comportament de tip 'fantomă', de unde sumele au fost divizate și retransferate în conturile unor societăți 'off-shore'", se menționează în comunicat.

Cele 10 persoane vizate vor fi conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice — Poliția Sectorului 5.

DGPMB precizează că prejudiciul cauzat bugetului de stat estimat la acest moment este de 14.000.000 lei, iar suma ce formează obiectul procesului de "spălare a banilor" este în cuantum de aproximativ 10.400.000 lei.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte! Și lumea crede că rușii sunt blocați total....

2 VIDEO O „dronuță” kamikaze rusească ia la ţintă obuzierele americane ale ucrainenilor

3 VIDEO Ce mahăr din mafia imobiliară o proteja? / Acesta este funcționarul din Primăria Capitalei care a fugit cu acte de la Urbanism

4 O poză care a generat peste 1000 de comentarii

5 Interesante amănunte...