DGPMB: Percheziții într-un dosar de evaziune în domeniul construcțiilor și IT; prejudiciu estimat - 64 milioane de lei

DGPMB: Percheziții într-un dosar de evaziune în domeniul construcțiilor și IT; prejudiciu estimat - 64 milioane de lei

Aproximativ 200 de polițiști efectuează joi 47 de percheziții domiciliare în București și în județele Ilfov, Sibiu, Prahova și Brăila, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, în domeniul construcțiilor și IT.

"Din datele și probele administrate în cauză, rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiții, în perioada 2009 — 2016, prin intermediul mai multor societăți comerciale, au înregistrat achiziții fictive de mărfuri și servicii, în valoare de 142.000.000 de lei, beneficiind astfel de deducerea ilicită a unor taxe și impozite, prejudiciul creat bugetului consolidat al statului fiind estimat la 64.000.000 de lei", informează un comunicat al Direcției Generale a Poliției Municipiului București (DGPMB) transmis joi AGERPRES.

În vederea recuperării prejudiciului a fost dispusă măsura sechestrului asigurător asupra a 59 de imobile, în valoare de 50.000.000 de lei și asupra a 56 de conturi bancare aparținând persoanelor implicate.

Un număr de 49 de persoane urmează să fie conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice — Poliția Sectorului 1.

Dosarul este instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale