DGPMB: Șase persoane, propuse pentru arestare preventivă pentru violențele din Piața Victoriei

Șase persoane vor fi duse în instanță cu propunere de arestare preventivă, iar trei sunt cercetate sub control judiciar pentru violențele din Piața Victoriei din noaptea de 1 spre 2 februarie.

Polițiștii au audiat 26 de persoane, joi seară, în acest caz, după mai multe percheziții efectuate la domiciliile celor bănuiți, informează Biroul de presă al Poliției Capitalei.

Dintre cei audiați la sediul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București — Serviciul de Investigații Criminale, mai mulți au fost reținuți în dosarul instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Peste 3.000 de materiale pirotehnice au fost găsite și ridicate, joi dimineață, în urma celor 13 percheziții domiciliare efectuate de polițiștii bucureșteni în acest dosar.

"În urma cercetărilor efectuate până la această dată și în baza colaborării cu Inspectoratul General al Jandarmeriei Române au fost identificate mai multe persoane despre care există date și indicii că au participat la acțiunile violente menționate", informa un comunicat al DGPMB transmis, joi, AGERPRES.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Cercetările sunt efectuate de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 acuzațiile fiind de ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Acest mesaj va produce un cutremur în România

2 „Nu vă cunoaşteţi locul în ierarhie. Am eu grijă să vorbesc cu Coarnă să aibă grijă de voi!” / Cum i-au amenința…

3 Cum se spală banii negri în Famiglie / Ilie Sârbu și-a luat apartament de două milioane de lei. Fiica Daciana i-…

4 Documente / „Pute rău! Miros de cătușe cu o duhoare puternică de corupție la achiziția celor 115 milioane de măș…

5 VIDEO Priviți, despre Armata Panterelor Negre care patrulează pe străzile orașelor din America nu vorbește nim…