Dialog între președintele Trump și noul prinț moștenitor saudit: felicitări și probleme de securitate

Dialog între președintele Trump și noul prinț moștenitor saudit: felicitări și probleme de securitate

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, l-a sunat miercuri pe noul prinț moștenitor al Arabiei Saudite, pe care l-a felicitat înainte de a aborda probleme economice și de securitate, a anunțat Casa Albă, într-un comunicat citat de Reuters.

"Cei doi lideri au discutat prioritatea sistării oricărui sprijin pentru teroriști și extremiști, precum și modul de rezolvare a disputei în curs cu Qatarul. Ei au discutat eforturile de realizare a unei păci durabile între israelieni și palestinieni", arată comunicatul.

Prințul Mohammed bin Salman a fost desemnat miercuri, prin decret regal, moștenitor al tronului Arabiei Saudite, în locul prințului Mohammed bin Nayef. Noul moștenitor, în vârstă de 31 de ani, este fiul regelui Salman bin Abdulaziz al-Saud. El a primit și funcția de vicepremier, păstrându-și totodată portofoliul apărării.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…