Diana Șoșoacă, interviu în presa de la Moscova

Diana Șoșoacă, interviu în presa de la Moscova

Diana Șoșoacă a acordat, în urmă cu câteva zile, un amplu interviu unei publicații importante din Rusia. Eurasia Daily (EADaily) este o agenție de știri specializată în geopolitică, adresată ”rușilor din întreaga lume”, considerată apropiată de Kremlin, scrie fanatik.ro.

Diana Șoșoacă, despre clasa politică din România: ”Analfabeți, trădători și elita lui Soroș”

Cu titlul ”Falimentul României, logica războiului ucrainean și prăbușirea UE: un interviu cu Diana Iovanovici Șoșoacă”, articolul care o are în prim plan senatoarea ex-AUR este compus din șapte întrebări și răspunsuri, în care aceasta descrie clasa politică actuală ca fiind formată din ”analfabeți funcționali și trădători”, precum și din ”așa-zis elita intelectuală” formată prin ”eforturile aventurierului George Soroș”.

Nu lipsesc afirmațiile legate de ”destrămarea Uniunii Europene”, temă pe care Șoșoacă a evocat-o și în urmă cu câteva săptămâni, atunci când a vorbit pentru presa din Serbia . Noutatea este reprezentată de faptul că Diana Șoșoacă discută acum despre unirea României cu Moldova, precum și despre propunerea legislativă de anexare a unor teritorii despre care susține că ar fi ”deținute ilegal de Ucraina”.

Diana Șoșoacă, întrebată de presa rusă despre ”anexarea Moldovei”

”Care este atitudinea dumneavoastră față de perspectiva anexării Moldovei”, o întreabă reporterul EA Daily pe Diana Șoșoacă, moment în care senatoarea ține să sublinieze că nu este vorba despre așa ceva.

”Aici mă văd obligată să fac o corectură. Nu este vorba de anexare, ci de reunificare. Suntem un singur popor, poporul român, am fost împreună și avem dreptul să fim din nou împreună, desigur, nu sub dominația unora ca Maia Sandu, care îndeplinește rolul de executant al planurilor globaliste, nu în scop de război sau de negare a minorităților sau etniilor diverse din Republica Moldova.

Am depus și în această privință un proiect de lege în Parlamentul României pentru a realiza unificarea dintre România și Republica Moldova, dar planul meu de realizare a României Mari ține cont de toate aspectele și nu face parte din logica conflictuală pe care o promovează acum NATO și UE.

Și pentru această unificare vor fi necesare negocieri, pentru că nu ne unim împotriva cuiva și nici pentru a stârni conflicte, ci tocmai pentru a le evita și pentru a pune capăt unor împărțiri artificiale și unor granițe nefirești care au creat atâtea probleme și în Ucraina”, a declarat Diana Șoșoacă pentru EA Daily .

Cum vrea Diana Șoșoacă să unească Moldova cu România

Proiectul de lege despre care vorbește Diana Șoșoacă se referă la o propunere legislativă depusă la finalul lunii mai și care, în prezent, a fost înregistrată la Camera Deputaților pentru dezbatere. Într-o expunere de motive întinsă pe 29 de pagini, Șoșoacă solicită Parlamentului României să decidă prin vot în plen unirea României cu Republica Moldova.

”Am trimis și Președinției Republicii Moldova, Parlamentului și prim-ministrului de la Chișinău proiecte de lege pe care să le depună și la ei în Parlament pentru a se declara Unirea, într-un fel ca la 1859.

Poporul român nu o dorește pe Maia Sandu. Cine și-ar dori o asemenea persoană care și-a vândut nația și țara lui Soros?

Unirea trebuie făcută când vrem noi, nu când vor UE, NATO și SUA! Este destinul nostru, al tuturor românilor și decizia ne aparține.

Noi, românii, niciodată nu am dus o politică de cotropire sau expansiune. Ni s-a luat tot și am luptat pentru a redobândi tot ce este al nostru, cu vrerea lui Dumnezeu. Și așa va fi!”, a mai declarat Diana Șoșoacă în presa rusă.

Tema propagandei ruse: trupele ucrainene pregătesc o operațiune în Transnistria. Răspunsul Dianei Șoșoacă

Preluând o temă folosită de propaganda rusă, reporterul EA Daily citează ”unele rapoarte”, potrivit cărora ”trupele ucrainene, cu știința Chișinăului, pregătesc o operațiune împotriva Transnistriei, unde se află mari depozite militare”.

”Și eu am atras atenția de mai multe ori asupra pericolului ca Moldova să fie atrasă în conflict, iar acest lucru reprezintă un risc real atâta vreme cât președintele Moldovei este pupila lui George Soros, adică Maia Sandu.


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Ce se întâmplă în China?

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 VIDEO Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990

5 „Era imposibil de dresat” / Posibilul vicepreședinte al lui Donald Trump recunoaște că și-a ucis câinele