Dieta care îi dă energie lui Djokovici. De ce alimente nu se atinge și care e primul lucru pe care îl face dimineața

Dieta care îi dă energie lui Djokovici. De ce alimente nu se atinge și care e primul lucru pe care îl face dimineața

Un campion adevărat are nevoie de o dietă pe măsură pentru a se menține în formă. Pe lângă antrenamente fizice, Novak Djokovici are o dietă-minune care îi dă energie și claritate mentală extraordinare.

Sportivul se menține în formă cu o dietă-minune FOTO EPA EFE

La 35 de ani, când alți sportivi se gândesc la retragere, Novak Djokovic este în plin avânt. Are o condiție fizică de invidiat, însă nu așa au stat lucrurile întotdeauna. Totul s-a schimbat în urmă cu mai bine de 10 ani, vând un medic l-a testat și a descoperit că tenismenul are intoleranță la gluten, relatează Corriere dello Sport.

În 2010, Novak Djokovic avea probleme serioase. Acumulase kilograme în plus și tot mai des durerile de stomac nu îi dădeau pace. Aceste lucruri, evident, îl împiedicau să joace cel mai bun tenis al său.

Totul s-a schimbat după ce a fost testat de un medic, care a descoperit că Novak Djokovic are intoleranță la gluten, amintește Corriere dello Sport .

După ce și-a schimbat complet dieta, sârbul a căpătat energie, durerile au dispărut, iar kilogramele s-au topit. Astfel, de atunci pâinea și pastele albe, pizza și tot ce conține gluten au dispărut definitiv din alimentația lui Novak Djokovic, iar schimbarea a adus rezultate remarcabile pe terenul de joc.

Primul lucru pe care îl face dimineața

Imediat după ce se trezeşte, Nole bea un pahar de apă călduţă cu lămâie, urmat de un suc de ţelină. După aceea, Djokovic îşi prepară un smoothie pe bază de plante verzi, cum ar fi algele, şi fructe. În plus, Nole ia suplimente pe bază de superalimente, care îl ajută să îşi menţină claritatea mentală.

Mănânc foarte multe fructe şi salate în prima parte a zilei. Nu-mi place să consum alimente care au nevoie de multă energie pentru a fi digerate, mai ales în prima parte a zilei, deoarece atunci am nevoie de toată energia mea la antrenament. Aşa că mă hrănesc light şi adaug, de cele mai multe ori, cereale precum quinoa sau orez sălbatic. Mai mănânc şi cartofi dulci sau normali, la aburi sau fierţi.”

Nole spune că acest meniu pe bază de plante îl ajută şi să se recupereze mai repede decât o făcea înainte, după un meci de tenis epuizant, relatează okmagazine.ro

Recent, prestigiosul „Washington Post“ a subliniat faptul că Djokovici e un etalon al sănătății la o vârstă la care mulți alți sportivi de top se pregătesc de retragere.

Câștigând Australian Open, sârbul tocmai și-a întărit candidatura la titlul de cel mai bun jucător de tenis al tuturor timpurilor. La 35 de ani, Djokovici a câștigat lupta cu vârsta. Extrem de atent cu dieta sa, practicant de yoga și meticulos în ceea ce privește rutina sa de refacere, Djokovici a reușit să-și îmbunătățească, în mod constant, condiția fizică“, a scris sursa citată.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…