Dieta Mayr, terapia de întinerire a corpului și a minții. Trucuri pentru o digestie mai bună

Dieta Mayr, terapia de întinerire a corpului și a minții. Trucuri pentru o digestie mai bună

Metoda Mayr a fost dezvoltată cu un secol în urmă de medicul austriac Franz Xaver Mayr (cunoscut și ca FX Mayr) acum 100 de ani. Această dietă implică reducerea glutenului și a lactatelor și mâncatul lent.

Sănătatea trece prin stomac. FOTO Arhivă

Dieta Mayr implică reducerea glutenului și a lactatelor, consumul de alimente bogate în alcaline, cum ar fi peștele și legumele, și mâncatul lent și atent - fiecare înghițitură mestecată de cel puțin 40 de ori.

Medicul austriac a creat programul pe baza credinței sale că oamenii își otrăvesc sistemul digestiv cu alimentele pe care le consumă și cu modul în care le mănâncă.

Scopul acestei metode imaginate de doctorul Mayr este de a reduce activitatea tubului digestiv, oferindu-i, în acest fel, timp și condiții corespunzătoare recăpătării funcțiilor (prin vindecare, regenerare și detoxifiere). Pacientul este de asemenea educat în legatură cu obiceiurile alimentare corecte (incluzand și procesul de masticație).

Potrivit site-ului web VivaMayr , terapia această ajută în probleme precum: constipație și deranjamente stomacale, flatulență (acumulare excesivă de gaze în stomac și în intestine), colici, gastrită, probleme de metabolism, arsuri la stomac, stomacul și intestinele umflate, boli hepatice, obezitate, anorexie, creșterea și scăderea tensiunii arteriale, probleme de bronșită cronică, migrene, probleme cronice ale pielii, artrită, guță, reumatism.

Programul se bazează pe ideea că majoritatea bolilor de care suferim astăzi sunt cauzate de o digestie deficitară.

Alimentele care nu sunt digerate corespunzător fermentează și putrezesc în tractul gastrointestinal, producând toxine care sunt absorbite în sânge și răspândite în tot organismul. Aceste toxine pot provoca o varietate de probleme de sănătate.

Dieta Mayr este o dietă limitată la alimente ușor de digerat , cum ar fi legumele, fructele, cerealele integrale și lactatele fermentate. Alimentele procesate, zahărul, alcoolul și cafeaua sunt interzise.

Programul Mayr poate fi realizat în centre medicale specializate sau la domiciliu. Durata programului este de obicei de 14 zile, dar poate fi redusă sau prelungită în funcție de nevoile individuale.

Metoda Mayr este considerată în general a fi sigură și eficientă. Cu toate acestea, este important să discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a începe programul, mai ales dacă aveți orice probleme de sănătate.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”