DIICOT: 152 de kilograme de droguri, găsite până acum pe litoral

DIICOT: 152 de kilograme de droguri, găsite până acum pe litoral

Pe litoralul Mării Negre continuă operaţiunea de căutare a coletelor aduse de valuri, până acum fiind găsite 152 de kilograme de droguri, a anunţat luni DIICOT.

"Pe litoralul Mării Negre, se desfăşoară, în continuare, operaţiunea de căutare a pachetelor susceptibile a conţine droguri. Activităţile au loc în cadrul unui dosar de trafic de droguri de mare risc şi sunt derulate de către procurorii DIICOT - Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară, poliţişti de frontieră şi jandarmi. În perioada 5 - 8 aprilie, pe litoralul din judeţul Constanţa s-a depistat şi ridicat cantitatea de 152 de kilograme de droguri", se arată într-un mesaj pe site-ul DIICOT.

Cetăţenii din zona litoralului sunt atenţionaţi să nu deschidă pachetele pe care le găsesc pe plajă, deoarece acestea pot conţine droguri cu o concentraţie foarte mare (peste 90%), ce pot pune viaţa în pericol.

Sute de poliţişti şi jandarmi sunt angrenaţi, de câteva zile, într-o această amplă acţiune care se desfăşoară pe litoralul românesc, pe o distanţă de circa 90 de kilometri, într-un dosar de trafic de droguri, la căutări participând ambarcaţiuni, scafandri, precum şi două elicoptere.

Pe 23 martie, peste 800 de kilograme de cocaină au fost găsite într-o şalupă răsturnată pe o plajă dintre localităţile Sfântu Gheorghe şi Sulina. Drogurile erau ambalate în 36 de saci şi, potrivit estimărilor, ar valora câteva sute de milioane de euro. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 O nouă arestare la vârf în Rusia