DIICOT: 17 percheziții în trei județe, pentru destructurarea unei grupări specializate în furturi din Italia

DIICOT: 17 percheziții în trei județe, pentru destructurarea unei grupări specializate în furturi din Italia

Procurorii DIICOT efectuează joi 17 percheziții în județele Vâlcea, Argeș și Timiș pentru destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în furturi de pe teritoriul Italiei.

Potrivit unui comunicat al DIICOT transmis AGERPRES, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism — Structura Centrală, împreună cu ofițeri de poliție judiciară ai Direcției de Investigații Criminale din cadrul IGPR, efectuează, joi, 17 percheziții domiciliare pe raza județelor Vâlcea, Argeș și Timiș, în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

"În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada octombrie 2015 — februarie 2016 a fost constituit un grup infracțional organizat, format din mai multe persoane de cetățenie română, care au acționat în mod coordonat în scopul comiterii infracțiunii de furt calificat pe teritoriul Italiei", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, membrii grupului infracțional ar fi sustras prin efracție, pe timp de noapte, din două depozite aparținând unor societăți comerciale situate pe raza localităților Rolo și Sona (Italia), mai multe bunuri în valoare de aproximativ 750.000 de euro.

Acțiunea a fost efectuată împreună cu Direcția Generală Anticorupție și Inspectoratul de Poliție Județean Bihor, beneficiind de sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...