DIICOT: 20 de percheziţii în judeţul Suceava pentru destructurarea unui grup infracţional specializat în contrabandă şi spălare de bani

DIICOT: 20 de percheziţii în judeţul Suceava pentru destructurarea unui grup infracţional specializat în contrabandă şi spălare de bani

Un număr de 20 de percheziţii au fost efectuate de către procurorii DIICOT, simultan cu omologii francezi, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în contrabandă şi spălare de bani.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, transmis vineri AGERPRES, percheziţiile au fost efectuate marţi, în localitatea Dorneşti şi municipiul Rădăuţi, judeţul Suceava, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit în scopul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi spălare de bani. La acţiune au participat procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Suceava.

"Activităţile au fost integrate unei acţiuni comune, ce are la bază un Ordin European de Anchetă emis de către autorităţile franceze, în baza căruia au fost executate de către autorităţile judiciare române (DIICOT - Structura Centrală, Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice şi Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Suceava) diferite activităţi pe teritoriul României prevăzute de Codul de procedură penală român", precizează sursa citată.

Procurorii menţionează că, în cauză, există suspiciunea rezonabilă că, pe ruta Ucraina-România-Moldova, ar fi fost constituit un grup infracţional organizat, din cetăţeni români, moldoveni şi armeni, care ar fi acţionat coordonat pentru achiziţionarea din Republica Moldova şi Ucraina a unor cantităţi importante de ţigarete provenind din contrabandă, pe care le-ar fi depozitat în judeţul Suceava, fiind ulterior transportate şi comercializate pe teritoriul Franţei.

"În urma cercetărilor efectuate în cauză au fost identificate mai multe locuri de depozitare/încărcare a ţigaretelor, situate în România, pe raza judeţului Suceava, locuri din care ţigaretele erau încărcate şi transportate în Franţa, prin intermediul unor autovehicule dotate cu spaţii special prevăzute pentru transportul ţigaretelor de contrabandă în mod disimulat", arată anchetatorii.

Cu ocazia percheziţiilor, arată DIICOT, au fost identificate cinci autovehicule utilizate pentru transportul ţigaretelor de contrabandă "în spaţii disimulate, special create pentru a nu putea fi descoperite de către autorităţi în momentul tranzitului european către ţara de destinaţie".

"Suportul financiar şi logistic a fost asigurat de către Eurojust, la acţiune participând şi ofiţeri de poliţie din Franţa. Ulterior, activităţi similare au fost derulate de autorităţile franceze şi în Republica Moldova", se mai precizează în comunicat.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…