DIICOT: 2,2 kg de cocaină, aduse în România ascunse într-un aparat de sudură

DIICOT: 2,2 kg de cocaină, aduse în România ascunse într-un aparat de sudură

Procurorii DIICOT au reținut doi traficanți de droguri, sub acuzația că au introdus pe teritoriul României, prin punctul de trecere a frontierei Nădlac, cantitatea de 2,2 kg cocaină, drogurile fiind ascunse într-un aparat de sudură tip autogen.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, pe 29 ianuarie, I.M.A. și B.V.V. au fost reținuți pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic ilicit de droguri de mare risc, trafic ilicit internațional de droguri de mare risc și deținere, fără drept, de droguri de mare risc în vederea consumului propriu.

Procurorii susțin că, în noaptea de 27 spre 28 ianuarie, B.V.V. a introdus pe teritoriul României, prin punctul de trecere a frontierei Nădlac, județul Arad, pe cale rutieră, din Spania, cantitatea netă de 2.218,13 grame cocaină, o parte din droguri fiind disimulată într-un aparat de sudură tip autogen.

S-a reținut că B.V.V. a adus drogurile la instigarea lui I.M.A., care i-a solicitat să introducă cocaina pe teritoriul României, să o transporte ulterior până în București, unde i-a predat-o.

Pe 29 ianuarie, în jurul orei 02,20, I.M.A. a fost prins în flagrant în București, având asupra lui cele 2,2 kg de cocaină.

Procurorii au descoperit că I.M.A. vindea cocaină la prețuri cuprinse între 350-400 lei/gram, îndeosebi cu ocazia unor petreceri private, dar și în discoteci din București.

Anchetatorii au confiscat cocaina al cărei preț de vânzare pe "piața neagră" a drogurilor din Capitală ar fi adus câștiguri de aproximativ 220.000 euro (la prețul de 100 euro/gram).

Pe 30 ianuarie, Tribunalul București a dispus arestarea preventivă a celor doi traficanți pentru 30 de zile.

Acțiunea a fost efectuată împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale și cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bă, ghiolbanilor din fruntea Ro, citiți asta! / Emerging Europe: Maia Sandu e pe punctul de a deveni cel mai put…

2 Explodează alcovul bucureștean? / „Vă fac de panaramă, bolnavele Bucureștiului! Se f...teau la show! Are HIV… a …

3 A fost sau nu Firea amanta lui Tăriceanu? I-a spart casa fostului soț, Răsvan?

4 Proasta pusă de PNL pleacă din TVR cu scandal / Imbecila a sigilat biroul, de parcă ar fi de la mă-sa! / Cealaltă,…

5 Ro a rămas țara P.C.R. / Fiul cel mare al rectorului Tudorel Toader, un dobitoc, este unicul candidat pentru un …