DIICOT a început o campanie de informare publică împotriva drogurilor

DIICOT a început o campanie de informare publică împotriva drogurilor

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) desfășoară, de miercuri, o campanie de informare publică împotriva drogurilor , care face parte din Strategia Naţională Antidrog.

DIICOT lansează o campanie de informare împotriva drogurilor / Foto: Arhivă

„Această campanie de informare publică reflectă eforturile întreprinse de procurorii DIICOT, împreună cu structurile Poliţiei Române, care au avut ca scop deopotrivă tragerea la răspundere penală a persoanelor implicate în traficul de droguri, precum şi identificarea şi punerea sub sechestru a bunurilor şi valorilor rezultate ca urmare a săvârşirii de infracţiuni la regimul drogurilor şi precursorilor”, se arată într-un comunicat al DIICOT transmis, miercuri, Agerpres.

Campania are în vedere obiectivele generale şi specifice asumate la nivel internaţional prin documentul final al sesiunii speciale a Adunării Generale a ONU din 2016 privind problema drogurilor la nivel mondial, precum şi a celor asumate la nivel european prin noua strategie UE în materie de droguri 2021-2025.

„Aceasta ţine seama şi de concepţia de abordare a fenomenului drogurilor care se desprinde din documentul programatic ce defineşte politica României în domeniul reducerii cererii şi ofertei de droguri, respectiv Strategia naţională în domeniul drogurilor 2022-2026", arată sursa citată.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Procuror cu mașină de 180.000 € trecută în declarația de avere / Familiile din DNA: Cât se câștigă la „birourile Kovesi”, din România

2 Justiția din Ro a luat-o razna? Cum este posibil așa ceva?

3 Dezvăluirile scandaloase de acum 15 ani despre Coldea și Băsescu se cam adeveresc...

4 Misterele Budapestei / Un fost parlamentar Fidesz ar avea dovezi despre modul în care guvernul Ungariei s-a implicat în România și a finanțat aspirațiil…

5 VIDEO Imagini greu de privit cu un șofer de TIR român...