DIICOT a reţinut doi complici ai sârbului care a încercat să introducă 750 de kg de cannabis pe la Vama Giurgiu

Procurorii DIICOT au reţinut doi cetăţeni sârbi, acuzaţi că asigurau paza microbuzului reţinut duminică noaptea la Vama Giurgiu, în care se aflau 750 kg de cannabis.

Un cetăţean sârb a încercat duminică noaptea să intre în România, pe la Vama Giurgiu, cu un microbuz în care se aflau 750 de kg de cannabis, drogurile fiind ambalate în pachete cu folie adezivă transparentă cu miros de cafea.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, duminică, în jurul orei 00,30, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în ţară un cetăţean sârb, în vârstă de 32 de ani, la volanul unui microbuz, înmatriculat în Serbia.

Cu ocazia controlului specific, poliţiştii de frontieră au descoperit, în interiorul mijlocului de transport, mai mulţi saci de rafie, de culoare albă. În interiorul fiecărui sac erau mai multe pachete ambalate în folie de staniol, ce cântăreau, în total, aproximativ 750 kg canabis.

"Cu ocazia controlului efectuat autoutilitarei, în spaţiul destinat depozitării mărfii, au fost descoperiţi mai mulţi saci de rafie de culoare albă ce conţineau fiecare mai multe pachete de diferite dimensiuni şi cantităţi, fiecare pachet în parte fiind ambalat prin folie adezivă transparentă pe care s-a observat o substanţă de culoare maronie cu miros de cafea (cafea măcinată). Procedându-se la desfacerea unuia dintre pachete, s-a constatat că acesta conţinea fragmente vegetale de culoare verde-oliv, cu miros înţepător specific cannabisului", susţine DIICOT.

Conform anchetatorilor, concomitent cu autoutilitara, s-au prezentat pe sensul de intrare în ţară la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu cu un autoturism înmatriculat în Serbia, doi cetăţeni de naţionalitate sârbă, respectiv, inculpaţii M.D. şi U.O.

În urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat faptul că M.D. şi U.O. au însoţit transportul, asigurând supravegherea şi paza acestuia.

Din coroborarea probelor administrate în cauză a rezultat faptul că microbuzul plin cu droguri urma să tranziteze România către Ungaria, prin Punctul de Trecere al Frontierei Oradea.

Luni, cei trei sârbi vor fi prezentaţi Tribunalului Giurgiu cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Cattani de România lovește din nou! Dosar penal la DNA în cazul achiziției de măști medicale de la …

2 Mafie pe față! / Mandatul de arestare în lipsă emis pe numele lui Iorgulescu Jr. a fost anulat pe motiv de viciu…

3 Milițianul Neluțu, care a infectat zeci de persoane la spitalul Gerota din Capitală, a fost externat pe ascuns…

4 Cei „12 apostoli” ai dezinformării despre coronavirus au ajuns și în România

5 VIDEO Generalul Oprea face ordine la Suceava: Cadrele medicale care refuză carantina au ca variante șomajul te…

recomandări

Te ia DNA: Dinu Pescariu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

12 metode delicioase de a găti un ou