DIICOT: Bărbat cercetat pentru introducerea în țară de droguri, în valoare de peste 60.000 euro

DIICOT: Bărbat cercetat pentru introducerea în țară de droguri, în valoare de peste 60.000 euro

Un bărbat din Drobeta Turnu-Severin este cercetat de procurorii DIICOT pentru introducerea în țară de droguri de risc și mare risc - canabis, cocaină și ecstasy -, în valoare de peste 60.000 de euro, el trimițând drogurile din Spania, printr-o firmă de curierat, coletul fiind ridicat de alți doi inculpați arestați anterior în aceeași cauză.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, procurorii DIICOT și polițiștii criminalității organizate din Alba Iulia și Mehedinți au efectuat, marți, o percheziție domiciliară în localitatea Drobeta Turnu-Severin, la locuința lui Claudiu Lorin Oldi.

"Din actele de urmărire efectuate până în prezent rezultă suspiciunea rezonabilă că, în cursul lunii iulie, inculpatul Oldi Claudiu Lorin a trimis în vederea procurării, din Spania, fără drept, cantitatea de 4.379,8 grame canabis, 211,6 grame substanță care conține MDMA și 100,3 grame substanță care conține cocaină, droguri de risc și mare risc pe care ar fi intenționat să le comercializeze în România. În cauză s-a reținut că inculpatul Oldi Claudiu Lorin, la data de 11.07.2017, a introdus în țară, fără drept, cantitatea de droguri menționată mai sus, disimulată într-un colet expediat printr-o firmă de curierat, urmând să-l primească prin intermediul inculpaților Tăerel Mihai și Dulamă Petrișor, inculpați care au ridicat coletul al cărui destinatar real era inculpatul Oldi Claudiu Lorin și care au fost prinși în flagrant în data de 12.07.2017, fiind în prezent cercetați în stare de arest preventiv", arată sursa citată.

În urma percheziției domiciliare au fost identificate și ridicate sisteme informatice, obiecte și înscrisuri cu valoare probatorie.

Inculpatul a fost reținut, față de acesta fiind ulterior dispusă cercetarea sub control judiciar, iar coletul în cauză a fost indisponibilizat.

În aceeași cauză, la data de 13 iulie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia și cei ai Direcției Operațiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor DIICOT Alba, au organizat o prindere în flagrant și au efectuat patru percheziții la locuințele unor persoane din Drobeta Turnu-Severin bănuite de trafic internațional de droguri de risc și mare risc (canabis, cocaină și ecstasy).

În urma acelor descinderi, au fost indisponibilizate două autoturisme, 1.720 de lei, 885 de euro, opt telefoane mobile, un cântar electronic ce prezenta urme de fragmente vegetale, șapte pliculețe cu canabis, o cutie cu canabis, două grindere, o cutie cu semințe cu canabis și două tablete electronice, precizează sursa citată.

AGERPRES/ (AS — autor: Anamaria Toma, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”