DIICOT: Dispozitivul de interceptare din autoturismul lui Lucan, instalat în baza unui mandat de supraveghere

DIICOT: Dispozitivul de interceptare din autoturismul lui Lucan, instalat în baza unui mandat de supraveghere

DIICOT susţine că dispozitivul de interceptare ambientală, descoperit de medicul Mihai Lucan în autoturismul pe care îl utiliza, a fost instalat în baza unui mandat de supraveghere tehnică, solicitat şi obţinut cu respectarea normelor de procedură penală.

"În cursul zilei de astăzi, ne-a parvenit informaţia că inculpatul Lucan Mihai a descoperit, în autoturismul pe care îl utiliza, un mijloc de interceptare ambientală care aparţine Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism. Precizăm că dispozitivul a fost instalat în autoturismul utilizat de către inculpatul Lucan Mihai urmare a punerii în executare a unui mandat de supraveghere tehnică, solicitat şi obţinut cu respectarea normelor de procedură penală. Dispozitivul tehnic deconspirat de către inculpat a fost recuperat", declară reprezentanţii DIICOT, într-un comunicat transmis joi AGERPRES.

Precizările DIICOT vin după ce în presă a apărut informaţia că medicul Mihai Lucan a descoperit în maşina soţiei sale o cameră de interceptare audio-video. Camera ar fi fost instalată în plafonul maşinii şi ar fi căzut în timpul mersului.

La scurt timp, după ce camera s-a desprins, anchetatorii ar fi venit şi ar fi recuperat dispozitivul.

Medicul Mihai Lucan este cercetat de DIICOT într-un dosar de delapidare cu un prejudiciu de 5 milioane lei, el fiind suspectat că a transferat ilegal la clinica sa privată aparatură ce aparţinea Institutului de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...