DIICOT: Grup de falsificatori de bancnote, destructurat de procurorii DIICOT Hunedoara

DIICOT: Grup de falsificatori de bancnote, destructurat de procurorii DIICOT Hunedoara

O grupare infracțională specializată în falsificare de bancnote și punerea lor în circulație a fost destructurată de procurorii DIICOT Hunedoara, după ce unul dintre suspecți a fost prins în flagrant cu 25 de bancnote în cupiură de 200 de lei având aceeași serie.

"Din probele administrate în cauză rezultă că, în perioada aprilie-septembrie 2014, opt persoane constituite într-un grup infracțional organizat au pus în circulație peste 100 de bancnote în cupiură de 200 de lei contrafăcute, banii falși fiind depistați de administratorii societăților comerciale la care au fost plasați sau de reprezentanții băncilor care le-au ridicat sau le-au primit de la persoane care nu aveau cunoștință despre faptul că bancnotele sunt contrafăcute", informează un comunicat al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), remis miercuri AGERPRES.

Conform sursei citate, din investigații rezultă că bancnotele au fost falsificate de către unul dintre membrii grupului infracțional organizat, "cu ajutorul unei imprimante tip-scanner".

"În urma unei monitorizări specifice, în data de 4 septembrie 2014 a fost prins în flagrant suspectul Muntean Arnoc, în timp ce se deplasa ca pasager într-un autoturism ce a fost oprit în trafic de către lucrătorii Poliției Rutiere Hunedoara. În urma controlului, au fost găsite sub preșul din partea stângă față al locului ocupat de suspectul Muntean Arnoc două pachete ambalate în hârtie albă. Într-unul se aflau 25 de bancnote în cupiură de 200 de lei având aceeași serie, iar în celălalt de aflau înscrisuri", se mai arată în comunicat.

În data de 22 octombrie 2014, procurorii DIICOT Hunedoara și polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizare (SCCO) Hunedoara au efectuat șase percheziții la domiciliile suspecților, situate pe raza municipiului Deva, a orașelor Călan și Hațeg, a comunei Brănișca.

"În urma perchezițiilor în locuința unui suspect din comuna Brănișca, județul Hunedoara, a fost descoperită și ridicată, printre alte obiecte și înscrisuri, și "fabrica" de bancnote contrafăcute", precizează comunicatul DIICOT.

Potrivit sursei citate, au fost puse în executare opt mandate de aducere la sediul DIICOT Hunedoara, în vederea audierilor.

La percheziții, au participat și polițiști din cadrul BCCO Alba Iulia, Serviciului Acțiuni Speciale — IPJ Hunedoara, precum și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Hunedoara.

Suportul tehnic și de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Citiți, ca să vedeți pe mâinile cui a ajuns România!

2 VIDEO Dilema Danei Budeanu / „Dacă tu nu i-o sugi, cine i-o suge?”

3 „Parcă am fi coafeze” / Profesoară, oripilată de cadourile pe care le fac părinții de Sărbători

4 Ea este românca rămasă goală în fața lui Mussolini, și și-a recuperat banii în 1931 punând pistolul pe masa bancherilor

5 STS / Șapte indicii că telefonul tău mobil ar putea fi virusat