DIICOT: O angajată a DGASPC Brașov - cercetată sub control judiciar pentru luare de mită și trafic de influență

O angajată a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Brașov, suspectată că a pretins și primit bani și alte foloase de la familii interesate să facă adopții, este cercetată sub control judiciar pentru luare de mită și trafic de influență.

Potrivit unui comunicat al DIICOT transmis AGERPRES, Lucica Adriana Șimandan a fost inițial reținută pentru 24 de ore, Tribunalul Brașov dispunând, miercuri, măsura preventivă a controlului judiciar.

"În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2012, inculpata (...), membru al echipelor de evaluare pentru procedurile de adopție, a pretins și primit de la familii interesate, direct sau indirect, bani sau alte foloase, în scopul preluării cererilor de adopție. S-a reținut că inculpata a pretins și primit, direct sau indirect, bani sau alte foloase, având influență asupra modalității de obținere a atestatului de potențial adoptator ori asupra modalității de selecție din cadrul listei cu adoptatorii/familiile adoptatoare atestate, prin promisiuni de urgentare a eliberării actelor menționate/de selectare cu prioritate a anumitor persoane/familii, cu încălcarea dispozițiilor legale", se precizează în comunicat.

Conform aceleiași surse, din cercetări a reieșit că Lucica Adriana Șimandan a primit foloase necuvenite de la persoane interesate, sub pretextul că are influență asupra altor funcționari cu atribuții în procesul de adopție, în scopul urgentării procedurilor specifice.

"Astfel, inculpata a determinat-o pe suspecta T. C., consilier superior la DGASPC Covasna — Serviciul Adopții, să falsifice un raport de evaluare a capacității de a adopta a unei familii adoptatoare, atestând date necorespunzătoare adevărului, respectiv, menționarea faptului că familia locuia în fapt în Sfântu Gheorghe, într-un apartament care îndeplinea condițiile necesare pentru a crește un copil, precum și menționarea faptului că pentru evaluare au fost prezente rudele familiei", se mai arată în comunicatul DIICOT.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției Române, angajata DGASPC Covasna este la rândul ei cercetată în dosar, în stare de libertate, pentru fals intelectual.

Dosarul este instrumentat împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Brașov, activitățile de cercetare și documentare beneficiind de sprijinul Direcției Generale Anticorupție.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cică vindecă singurătatea, ia cu mâna! / Sexy-consiliera personală a Ministrului Sănătății, 26 de ani, absolven…

2 Nouă ni se spune că masca este inutilă / Virusologul Mihnea Boștină: Din ce în ce mai multe date sprijină ipotez…

3 Mafia PSD / Asta a livrat combinezoane la spitalul groazei din Suceava! „Protejata" lui Vanghelie: contracte de …

4 VIDEO Ăsta era bătut în România după primele 30 de secunde!:))

5 VIDEO Acțiune fără precedent a Poliției Române în județul Ialomița, unde localnicii nu ar respecta regulile de…

recomandări

Te ia DNA: Vlad Cosma

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum se comportă noul iPhone 6s când e scăpat pe jos