DIICOT: Patru persoane, reţinute pentru 24 de ore, pentru trafic de persoane şi de minori

DIICOT: Patru persoane, reţinute pentru 24 de ore, pentru trafic de persoane şi de minori

Procurorii DIICOT Vrancea au dispus reţinerea a patru persoane, ce vor fi prezentate instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, pentru infracţiunile de grup infracţional organizat, trafic de persoane şi trafic de minori.

"În cauză s-a reţinut faptul că, începând din anul 2008, pe raza municipiului Focşani s-a constituit un grup infracţional organizat, format din şase membri ai unei familii, care avea drept scop racolarea de persoane de sex feminin, cazarea, transportarea şi supravegherea acestora în scopul exploatării sexuale", se arată într-un comunicat al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) transmis, vineri, AGERPRES.

Victimele traficului de persoane erau recrutate din medii sociale precare cu o instruire şi stare materială modestă, pentru ca, profitând de starea lor de vulnerabilitate prin inducere în eroare, prin imposibilitatea de a se apăra şi uneori chiar prin constrângere, să le poată determina să întreţină relaţii sexuale contra cost pe teritoriul României, iar după împlinirea vârstei de 18 ani şi pe teritoriul Italiei şi Germaniei.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că membrii grupării infracţionale recrutau victimele de pe teritoriul României şi, după ce le adăposteau în locaţii ale membrilor grupării, acestea erau transportate în Italia şi ulterior în Germania sub pretextul găsirii unui loc de muncă, dar când ajungeau pe teritoriul statelor străine victimele aflau că urmează să practice prostituţia, inculpaţii reţinându-le actele de identitate.

"Sumele de bani obţinute din activitatea infracţională erau transferate în România fie direct, la purtător, fie prin intermediul serviciilor bancare de transfer financiar, care ulterior erau folosite pentru achiziţionarea de imobile şi autoturisme de lux. Până în prezent au fost identificate 12 victime, dintre care patru minore", arată sursa citată.

La data de 14 mai, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Vrancea, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea, au efectuat un număr de cinci percheziţii domiciliare pe raza teritorială a judeţului Vrancea, cu ocazia cărora au fost identificată şi ridicată suma de 210.000 lei.

De asemenea, în cauză s-a dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra a trei apartamente, două case şi două autoturisme de lux. La sediul DIICOT - Biroul Teritorial Vrancea au fost aduse, în vederea audierii, un număr de 20 de persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Așa arată o gură care tocmai a primit o sinecură...

3 De citit!

4 Huo, nenorociților! / Îți vine să vomiți de scârbă când citești așa ceva!

5 Așa o fi?